|
|
Ton balıklı bezelye köftesi
Yoğurt ve maydanozun yarısını iyice karıştırın ve kullanıncaya kadar buzdolabında dinlendirin. Bezelyeyi robottan 1-2 dakika geçirip, geniş bir kaba alın. Ton balığı, soğan, sarmısak, limon suyu, kimyon tohumu, pul kırmızıbiber ve kalan maydanozu katıp, iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı 12 eşit parçaya bölün, ellerinizi unladıktan sonra her birine iri köfte şeklini verin. Isıtılmış yağda ve kısık ateşte köftelerin yarısının bir yüzünü 5-6 dakika pişirip, diğer yüzlerini de 3 dakika pişirin. Bir tabağa alıp, sıcak tutun. Kalan yağı ısıtın ve kalan köfteleri de aynı şekilde pişirip, diğer köftelerin yanına alın. Aynı tavaya domatesleri koyun, hızlı ateşte tavayı sallayarak domatesler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Köfteleri, domates ve maydanozlu yoğurtla birlikte servis yapın.
Malzemeler 6 kişilik * 150 gr. yoğurt (süzülmüş) * 1/2 demet kişniş veya maydanoz (iri doğranmış) * 800 gr. bezelye (konserve, süzülmüş) * 200 gr. ton balığı * 1 adet küçük boy soğan * 1 diş sarmısak (dövülmüş) * 2 çorba kaşığı limon suyu * 1 çorba kaşığı kimyon tohumu * 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber * 2 çorba kaşığı un * 4 çorba kaşığı zeytinyağı * 12 adet kiraz domates
|