Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Mısır unu böreği Mısır unu ve tuzu, kaynar suya karıştırarak ve yavaş yavaş katın, topaklanmamasına dikkat ederek, koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten alın, ılınıncaya kadar dinlendirin. Düz bir zeminde, toplanıp hamur oluncaya kadar yoğurun, top şeklini verin ve tekrar tencereye alın. Suyunu salıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika dinlendirip, tekrar yoğurun. Hamuru iki parçaya ayırın, bir tanesini yağlanmış 23 cm. çapında kısa kenarlı bir fırın tepsisine yayın. Haşhaş ezmesi ve 4 çorba kaşığı zeytinyağını iyice karıştırıp, hamurun üzerine sürün. Kalan hamuru bir streç üzerinde tepsi ebadında açın ve haşhaş ezmeli hamurun üzerine yerleştirin. Kalan zeytinyağını fırça yardımıyla hamurun üzerine sürün, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri hafif sararıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
MALZEMELER * 500 gr. mısır unu * 1400 ml. su (kaynar) * 8 çorba kaşığı zeytinyağı * 200 gr. haşhaş ezmesi * Tuz (arzu edilen miktarda)
|