Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Taze naneli kivi Malzemeler * 8 adet milföy hamuru * 4-5 adet nane yaprağı * 4 adet yumurtanın sarısı * 1 tatlı kaşığı un * 1 su bardağı süt * 3 çorba kaşığı tozşeker * 4 adet kivi Süslemek için: * Taze nane yaprakları 4 adet milföy hamurunu kare olacak şekilde yan yana koyun. Hamurdan bir yuvarlak kesin. Diğer hamurlara aynı işlemi yapın. Tepsiyi yağlayıp, hamurlardan birini yerleştirip yağlayın. Diğer hamuru üzerine yerleştirin (artan hamurlarla süsleme yapın). 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Süt koyduğunuz tencereyi orta hararetli ateşe oturtun. İçine 4-5 yaprak taze nane koyun. 3 adet yumurtanın sarısını ve şekeri, unla birlikte iyice karıştırın. Nane yapraklarını süt ılınınca çıkarın. Karışımı süte azar azar ekleyin. Krema kıvamına gelene dek pişirin. Sütlü karışımı, 10 dakika pişirdiğiniz milföy hamurunun üzerine dökün. Tekrar 180 dereceli fırına sürüp, 10 dakika daha pişirin. Fırından çıkardıktan sonra hamurun üzerine çırpılmış 1 adet yumurtanın sarısını sürün. Tekrar fırına sürün. Nar gibi kızarıncaya dek pişirin. Soğuduktan sonra üzerine kivi dilimleri dizin. Nane yaprakları ile süsleyin.
Milföy hamur sepeti Malzemeler * 9 adet milföy hamuru * 3 bardak doğranmış tavuk * 2 çorba kaşığı margarin * 1 bardak doğranmış mantar * 1 bardak kıyılmış pazı * 6 çorba kaşığı krema * 1 bardak kaşar peyniri * 1 adet yumurta * 2 çorba kaşığı sıvıyağ * Tuz * Karabiber Önceden haşladığınız tavukları, yağ ve doğranmış mantarlarla birlikte bir tencereye koyun. 10 dakika karıştırarak kavurun. Kıyılmış pazı yapraklarını ve kremayı ekleyip, tekrar karıştırın. Tuzu, karabiberi ilave edin. Ocaktan alın. Peyniri içine atın. Kenarda soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını, kenarları üst üste gelecek şekilde, yağladığınız cam kaba yerleştirin. Hamurları cam kabın kenarlarından taşırın. Soğutulmuş karışımı üzerine dökün. Yanlarından sarkanları bohça yapar gibi kapatın. Ters çevirin ve üzerini bıçakla şekillendirin. Çırpılmış yumurta sarısını her tarafına sürün. 175 derecedeki fırında hamur kızarana kadar pişirin.
Rulo patlıcan Malzemeler * 4 adet kemer patlıcan * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet soğan * 3 adet domates * 2 diş sarmısak * 1 adet küp şeker * 4 çorba kaşığı beyaz peynir * 2 çorba kaşığı parmesan peyniri rendesi * 2 adet mozarella peyniri * 1 dilim bayat ekmek * Toz fesleğen * Tuz * Karabiber Patlıcanları, kabuklarını soymadan uzunlamasına 4'e bölün. Dilimleyip, tuzlayın. Tepsiye dizip üzerine zeytinyağı sürün. 15 dakika pişirin. Soğanları yağda çevirin. Domates, sarmısak ve şekeri katıp pişirin. Tuzu alınmış beyaz peyniri fesleğen tozuyla karıştırın. Krema kıvamına getirin. Patlıcanların içine sürün. Mozarella peyniriyle sarın. Rulo şeklindeki patlıcanları cam kaba dizin. Üzerine bayat ekmek içi serpiştirin. Sosu döküp parmesan peyniriyle süsleyin. 10 dakika pişirin.
|