kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
SMS:
4122-MUTFAK MESAJ
 

Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin

Limonlu kivili pasta
Malzemeler
*
1.5 su bardağından biraz fazla un
* 200 gr. tozşeker
* 500 gr. margarin
* 1 adet yumurta
* 1 paket vanilya
* 1 su bardağı süt
* Yarım paket kabartma tozu
* 1 su bardağı krem şanti
İçi için:
*
4 adet kivi
* 3 adet limon
* 2 adet limonun suyu
* 6 çorba kaşığı nişasta
* 3 su bardağı su
* 1 çay bardağı tozşeker
Şeker, yumurta ve margarini vanilya ile çırpın. Elenmiş unu, sütü ve kabartma tozunu yavaş yavaş katın. 22 cm. çapındaki, kenarları açılabilir kek kalıbını yağlayın ve hamuru kalıba döküp, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Kürdan batırarak pişip pişmediğine bakın. Keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Enine 3 parça olacak şekilde kesin. 2 limonun suyunu sıkıp, iki buçuk su bardağı su ve tozşeker ile ocağa koyun. Karıştırarak şekeri eritin. Nişastayı yarım su bardağı suyla eritin. Şerbet kaynamaya başladığında nişastalı suyu katın. 5-6 dakika karıştırın. Koyulaşınca ocaktan alın. Karıştırıp soğutun. Kivileri soyup doğrayın. Kivileri peltenin yarısıyla karıştırın. Kekin ilk katını kelepçeli kabın içine alın. Üzerine kivili karışımı koyun. Buzdolabında 10 dakika bekletin. Bu arada limonların ikisini dilimleyin ve üzerindeki zarları çıkarın. Kalan pelteyle karıştırın. Dolaptaki kalıbı alın. İkinci kek katını koyup, üzerine limonlu pelteyi dökün. En üste üçüncü kek katını koyup, 1-2 saat dolapta donmasını bekleyin. Pastayı alın, kelepçeli kalıptan çıkarın. Üzerine krem şanti sürün ve limon dilimleri ile süsleyip, servis yapın.

Renkli bulgur pilavı
Malzemeler
*
2 bardak bulgur
* 2 çorba kaşığı margarin
* 2 adet soğan
* 2 adet domates
* 2 adet yeşilbiber
* 1 çorba kaşığı domates salçasın 1 çorba kaşığı biber salçası
* 3 bardak su veya et suyu
* Maydanoz
* Dereotu
* Nane
* Tuz
* Karabiber
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Yağda iyice kavurun. Yeşil biberle domatesleri doğrayıp, içine katın. Salçaları ilave edin. Tuz ve karabiberle birlikte sosu 10 dakika kaynatın. Bulgurları ekleyin. Kaşıkla sosun bulgurlara iyice karışmasını sağlayın. 4 dakika kadar kavurun. Üzerine suyunu koyun. Kısık ateşte pişirin. Suyunu çekince altını kapatın. Karıştırarak havalandırın. Bol miktarda kıyılmış maydanoz, dereotu ve naneyle süsleyerek, servis yapın.

Yumurtalı Çin makarnası
Malzemeler
*
1 paket Çin makarnası
* 2 adet yumurta
* 1 çorba kaşığı sıvıyağ
* Tuz
Derin bir tencerede tuzlu suyu kaynatın. Çin makarnalarını içine atın. 10 dakika haşlayın. Yumurtaları çırpın. Kaynayan makarnaların içine atın. 2 dakika karıştırın. Suyunu süzün. Yağı ilave edin. Sıcak servis yapın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Portekiz pilici   / 11-11-2006
 Fırında rokalı spagetti   / 08-11-2006
 Kepek unlu poğaça   / 07-11-2006
 Zengin salata   / 06-11-2006
 Lezzet Güneşi   / 02-11-2006
 Lezzet Güneşi   / 01-11-2006
 Terbiyeli güveç   / 31-10-2006
 Sürpriz pilav   / 30-10-2006
 Biberli piliç göğüs sarma   / 29-10-2006
 Piliçli biber sarma   / 27-10-2006
AYŞE ÖZYILMAZEL
Manitalar sanal alemde
Biz daha uyuyalım 'hadi ordan'...
ÖZAY ŞENDİR
Gidersen boşanırım
Sibel Can, Dubai Şeyhi'nden özel...
AYŞE TÜTER
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Limonlu...
Cerrahınız genç mi yoksa yaşlı mı olmalı?
Cerrahınız genç mi yoksa yaşlı mı olmalı?
En iyi cerrah kaç yaşında olmalı? Yaşlı cerrahın tecrübesi mi, yoksa...
Güzel kalmanın formülü: Seks
Güzel kalmanın formülü: Seks
Güzel olmak için yalnızca kremler ya da bitki özleriyle bakım yapmak...
Asuman'a nazar değdi, kaza yaptı!
Asuman'a nazar değdi, kaza yaptı!
'Çok Yalnızım' adlı ilk albümünü geçtiğimiz günlerde çıkaran Asuman...
Kenan'la çok iyi dostuz!
Kenan'la çok iyi dostuz!
İstanbul gecelerinin nabzını tutan eğlence mekanlarından Cahide...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.