Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Limonlu kivili pasta Malzemeler * 1.5 su bardağından biraz fazla un * 200 gr. tozşeker * 500 gr. margarin * 1 adet yumurta * 1 paket vanilya * 1 su bardağı süt * Yarım paket kabartma tozu * 1 su bardağı krem şanti İçi için: * 4 adet kivi * 3 adet limon * 2 adet limonun suyu * 6 çorba kaşığı nişasta * 3 su bardağı su * 1 çay bardağı tozşeker Şeker, yumurta ve margarini vanilya ile çırpın. Elenmiş unu, sütü ve kabartma tozunu yavaş yavaş katın. 22 cm. çapındaki, kenarları açılabilir kek kalıbını yağlayın ve hamuru kalıba döküp, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Kürdan batırarak pişip pişmediğine bakın. Keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Enine 3 parça olacak şekilde kesin. 2 limonun suyunu sıkıp, iki buçuk su bardağı su ve tozşeker ile ocağa koyun. Karıştırarak şekeri eritin. Nişastayı yarım su bardağı suyla eritin. Şerbet kaynamaya başladığında nişastalı suyu katın. 5-6 dakika karıştırın. Koyulaşınca ocaktan alın. Karıştırıp soğutun. Kivileri soyup doğrayın. Kivileri peltenin yarısıyla karıştırın. Kekin ilk katını kelepçeli kabın içine alın. Üzerine kivili karışımı koyun. Buzdolabında 10 dakika bekletin. Bu arada limonların ikisini dilimleyin ve üzerindeki zarları çıkarın. Kalan pelteyle karıştırın. Dolaptaki kalıbı alın. İkinci kek katını koyup, üzerine limonlu pelteyi dökün. En üste üçüncü kek katını koyup, 1-2 saat dolapta donmasını bekleyin. Pastayı alın, kelepçeli kalıptan çıkarın. Üzerine krem şanti sürün ve limon dilimleri ile süsleyip, servis yapın.
Renkli bulgur pilavı Malzemeler * 2 bardak bulgur * 2 çorba kaşığı margarin * 2 adet soğan * 2 adet domates * 2 adet yeşilbiber * 1 çorba kaşığı domates salçasın 1 çorba kaşığı biber salçası * 3 bardak su veya et suyu * Maydanoz * Dereotu * Nane * Tuz * Karabiber Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Yağda iyice kavurun. Yeşil biberle domatesleri doğrayıp, içine katın. Salçaları ilave edin. Tuz ve karabiberle birlikte sosu 10 dakika kaynatın. Bulgurları ekleyin. Kaşıkla sosun bulgurlara iyice karışmasını sağlayın. 4 dakika kadar kavurun. Üzerine suyunu koyun. Kısık ateşte pişirin. Suyunu çekince altını kapatın. Karıştırarak havalandırın. Bol miktarda kıyılmış maydanoz, dereotu ve naneyle süsleyerek, servis yapın.
Yumurtalı Çin makarnası Malzemeler * 1 paket Çin makarnası * 2 adet yumurta * 1 çorba kaşığı sıvıyağ * Tuz Derin bir tencerede tuzlu suyu kaynatın. Çin makarnalarını içine atın. 10 dakika haşlayın. Yumurtaları çırpın. Kaynayan makarnaların içine atın. 2 dakika karıştırın. Suyunu süzün. Yağı ilave edin. Sıcak servis yapın.
|