| | Restoranında Ali Baba'nın... Günlük yaşamın karışıklığından sıyrılmak için uçakla kilometrelerce yol kat etmeye gerek yok. İstanbullular için 20 dakikalık bir vapur yolculuğu sonunda Büyükada pek çok keyfi vaat ediyor. Bunlardan biri de Ali Baba'da yemek yemek. Gündelik koşuşturma içinde bildiğimiz yollardan işimize...devamı |
|
| | Tek mekânda hepsi bir arada Birçok restoran 24 saat faydalanılabilmek için, aynı zamanda kafe, bar ve club da olmaya çalışıyor. Hepsini bir arada bulunduran mekânlardan biri de Bebek'teki Pearl. Avrupa ülkelerinde işini iyi yapan restoranın, müşteri bulma sıkıntısı kalmıyor. Biraz adı duyulmuş olanlara birkaç gün...devamı |
|
| | Ay ışığında romantik yemekler Taksim'de Cartoon Otel'in terasında yeni açılan Moon restoran, dünya mutfağından seçme yemekleri, ızgara et çeşitleri ve zengin şarap mönüsüyle hizmet veriyor. Öğrenim gördüğüm okullara uğramaktan, eskiden oturduğum evlerin, çalıştığım işyerlerinin önünden geçmekten hoşlanmam. Bir...devamı |
|
| | Şehirdeki son İtalyan Mario Parisi'nin açtığı L'ultimo Di Mario Ristorante, sıcak dekoru, zengin mönüsü ve nefis İtalyan lezzetleriyle gerçek bir yemek şöleni sunuyor. İstanbul'da İtalyan mutfağı ile bir biçimde tanışmış kişiler herhalde en az bir kez Mario Parisi'nin yemeklerini yemişlerdir diye düşünüyorum.devamı |
|
| | Manzara ve lezzet bir arada Anadolu yakasının en sevilen restoranlarından biri olan Taşdevri Et Restaurant, manzarası ve yemekleriyle büyük ilgi görüyor. Kebap ve et yemekleri ağırlıklı bir mönüye sahip olan Taşdevri, konuklarını Nakkaştepe manzarasıyla ağırlıyor. 10 yıllık bir geçmişe sahip restoranın mönüsünde...devamı |
|
| | Yemek bizden sorulur Uluslararası yarışmalarda ödüllü aşçı sayısını her geçen yıl çoğaltan Türkiye, bu kez de Moskova'dan bir ödülle döndü. Yemeğin ustalarının yarıştığı Moskovada'ki 'Kremlin Culinary Cup' ta Türk takımı bir çok dalda klasman ödülü alırken, Ramada Plaza İstanbul Oteli Şefi Mehmet Uzunöz ise...devamı |
|
| | Bu mönüye karşı koymak zor Crowne Plaza, Ramazan ayı boyunca Veranda, Marina Çipa ve Doruk Restaurant'ta fasıl eşliğinde iftar düzenliyor. Mönüde; iftariyelikler, çorba çeşitleri, zeytinyağlı büfesi, kuzu tandır, pastırmalı kurufasulye, piliç sini köfte, Büyükada yahnisi var. Tatlı büfesinde ise; fıstıklı güllaç,...devamı |
|
| | Tatlılarıyla baştan çıkarıyor Başlangıçta Ortadoğu Teknik Üniversitesi mensuplarının lokali olarak açılan Casbah, zengin mönüsü, servis kalitesi ve muhteşem manzarasıyla dikkat çekiyor. Mekânda sadece barda oturup içkinin yanında bir şeyler atıştırmak isteyenler için de ayrı mönü hazırlanmış. Eşsiz bir şehir İstanbul.devamı |
|
| | Müzede lezzetli eserler de var Sanatseverler yalnız sergiler için değil yemekleri ve manzarası için de sık sık İstanbul Modern'e uğruyor. Yurtdışında büyük müzeleri gezmenin iyi yanlarının yanı sıra benim açımdan hoş olmayan bir tarafı var. Genelde görülecekler öğle saatine kadar tamamlanamadığı için, müzenin kafe ya...devamı |
|