|
|
Mönüde neler var?
Mönüde pek çok yazlık mekândan farklı, buraya özel spesiyaliteler dikkati çekiyor. Bunlardan biri, deniz börülcesi üzerinde servis edilen ızgara sebzeler. İkincisi ise, pişirildikten sonra üzerindeki zarı alınmış dolmalık biber içinde küp şeklinde kızartılmış patlıcan. Salata seçenekleri de zengin. Başlangıçlar arasında, avocado ve enginar ile sunulan hardal soslu karides, hellim peyniri ve yeşilliklerle sunulan ızgara sardalye göze çarpıyor. Mönüde zengin makarna, rizotto ve pizza çeşitleri de var. Ispanak sote üzerinde kılıçbalığı ve buğulama deniz mahsulleri de balık türü yemekleri tercih edenler için cazip. Doğrusu yemeklerin hepsi lezzetliydi. Rendelenip çok kısa süre tavada kızartılmış patates üzerinde sunulan yavaş yavaş pişirilmiş kuzu etinin, restoranın en beğenilen yemeği olması doğaldı; bu yemeği ısmarladığım için kendi kendimi kutladım. Tatlı mönüsü çikolata sufle, beyaz çikolatalı profiterol, cheese cake, tiramisu, dondurma ve meyve çeşitlerinden ibaret. Şarap mönüsü de Kavaklıdere ve Doluca'nın çeşitlerinden oluşuyor. Ancak firmalar ellerinde kalan eski yılların beyaz şaraplarını İstanbul dışındaki lokantalara gönderiyor olsalar gerek, 2000 yılından kalma beyazlar bile vardı. Şarap konusundaki bir eleştirim de basılı bir şarap mönüsünün bulunmayışı. Dolayısıyla bir bakışta fiyatları görmek mümkün olmuyor, tek tek garsona fiyat sormak gerekiyor.
|