Körili mercimek çorbası
Kırmızı mercimeği unlu suyu gidinceye kadar yıkayın. Derin bir tencereye mercimek, soğan ve sarmısağı koyup, üzerine piliç suyunun yarısını ilave edin. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın, ateşi kısın ve kısık ateşte mercimekler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Pürüzsüz oluncaya kadar robottan geçirin. Köri ve kalan piliç suyunu katın, 3-4 dakika kaynatın. Arzu ettiğiniz miktarda limon suyunu ekleyip, karıştırın. Üzerine krema gezdirin, maydanoz serperek servis yapın.
MALZEMELER * 150 gr. kırmızı mercimek
* 1 adet soğan (ince kıyılmış)
* 1 adet sarmısak (dövülmüş)
* 850 ml. piliç suyu (kaynar)
* 1 çay kaşığı köri
* Limon suyu (arzu edilen miktarda)
* Krema (süslemek için)
* Maydanoz (süslemek için, arzu edilen miktarda)
|