Vişne soslu pirinç
Tencereye süt, krema, 1 tutam tuz, vanilya, yarım su bardağı tozşeker ve pirinç koyun. Kısık ateşte koyulaşana kadar arada karıştırarak pişirin. Kremalı pirinci kaselere koyun. Nişastayı 1 su bardağı suda eritin. Küçük boy bir tencereye aktarın. 3 çorba kaşığı şekeri ve vişneyi ilave edin. Sos kıvamına gelene kadar pişirin. Tatlının üzerine vişneli sostan gezdirin. Oda sıcaklığında ılıtıp buzdolabına koyun.
* 1 su bardağı pirinç
* 3 su bardağı süt
* 250 ml. krema
* 1 tutam tuz
* 1 paket vanilya
* 1/2 su bardağı şeker
Sos için: * 1 tatlı kaşığı nişasta
* 1 su bardağı su
* 250 gr. çekirdeksiz vişne
* 3 çorba kaşığı toz şeker
|