Biberli piliç göğüs sarma
Keskin bir bıçakla, etlerin kenarlarını kesmeden, geniş kısmından sivri kısmına doğru cep şeklinde kesin. İçine bir dilim peynir ve etli kırmızıbiber yerleştirin. Etleri ısıtılmış yağda 3 dakika pişirin. Kapak kapatıp, kısık ateşte 7-8 dakika daha pişirin ve sıcak tutun. Patates, sarmısak ve tereyağını robottan geçirin. Robot çalışırken yavaşça süt katın. Parmesan peyniri, tuz ve karabiberi katın. Etleri dilimleyerek püresiyle servis yapın.
* 1 paket piliç göğüs
* 3 adet etli kırmızıbiber
* 5 dilim mozarella peyniri
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 5 adet orta boy patates
* 2 diş sarmısak
* 30 gr. tereyağı
* 1 su bardağı süt
* 2 çorba kaşığı parmesan peyniri
* Tuz
* Karabiber
|