Mantarlı börek
* 3 yufka * 1 soğan * Yarım kilo taze mantar * 3 sivri biber * 3 domates * 3 yemek kaşığı zeytin yağ * Tuz, karabiber, kekik Harcı için: * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1 çay bardağı su * 1 yumurta sarısı * Susam YAPILIŞI: Soğan ve biberi ince kıyın. Mantarlarını doğrayın. Domatesleri küp küp kesin. Yağı tavada kızdırıp önce soğan ve biberleri kavurun sonra mantar ve domatesleri katıp suyunu çektirin. Tuz, karabiber, kekikle tatlandırın. Zeytinyağı ve suyu karıştırın. Yufkaların her birini tezgaha serin. Harçtan sürüp ikiye katlayın. Üzerine tekrar harç sürün. 4 üçgen parçaya bölün. Geniş kenarlarına mantarlı malzemeyi koyup, rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
|