Yumurtalı incir tatlısı
OSMANLI YEMEKLERİ.
YARIM kilogram birinci kalite inciri suya atıp yumuşayıncaya kadar haşlayınız. Ardından bir kevgire döküp suyunu süzün, hatta bir bezin içine koyup sıkarak suyunu tamamen alın. Daha sonra incirleri bıçakla ortasından yarın fakat sap tarafının birbirinden ayrılmamasına özen gösterin. İncirlerin içini dövülmüş ceviz içi, fındık, badem veya fıstık gibi kuruyemişlerle doldurun. Bu incirleri sapı üstüne gelecek şekilde, iki elin ayasında bastırarak yassı kadayıf şekline dönüştürün. Bu arada 4 adet yumurtayı bir kaseye kırıp çırpın. Yaklaşık 200 gr. tereyağını tavada iyice kızartın ve incirleri yumurtaya bulayarak tavaya koyup iki taraflarını da kızartın. İncirler kızardıktan sonra delikli bir kepçeyle alıp tabağa dizin. İncirin haşlanması esnasında oluşan tatlı suya bir miktar şeker ilave ederek ocağa koyun ve kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Bu sıcak şerbeti kızarmış incirlerin üstüne dökün ve soğuyunca afiyetle yiyin.
|