kapat
   
07 Ekim 2006 Cumartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bugün İzmirde... Fenerbahçe Ülker bugün saat 17.30da İzmir Atatürk Spor Salonunda Karşıyaka ile karşılaşacak. Bu mücadele NTVden naklen yayınlanacak.
Hedef çifte zafer
Solomon'u eleştirmek!..

Hedef çifte zafer

F.Bahçe Ülker Antrenörü Örs, "Hedeflerimiz kupa ve play-off şampiyonluğu... Avrupa Ligi'nde de iyi işler yapacağız. Ben inanıyorum ve umutluyum" dedi.

Fenerbahçe ile Ülker'in birleşmesi çok konuşuldu. Takım eleştirildi, oyunculara sorunlu damgası yapıştırıldı, hatta "Oğuz'u neden aldılar Yedek bırakmak için mi?" bile denildi. Biz de antrenör Aydır Örs'e hepsini sorduk. İşte Örs'ün cevapları: "Beklentilerin büyük olması çok doğal. Herkes yorum yapabilir. Fakat ben şuna takılıyorum; 'Bu oyuncuların hepsi sorunlu, olay çıkaracaklar, bencillik yapacaklar, 3 top yetmez, 5 top yetmez.' Bunları biraz önyargılı buluyorum. Şimdi ben de soruyorum: "Bu oyuncuların hangileri takımlarında büyük sorunlara neden olmuşlar ve o takımların hedefe ulaşmasına engel olmuşlar?" Düşünüyorum,
hiçbirini bulamıyorum. Daha önce de söyledim: Oyuncularımın hepsi kişilik sahibi iyi sporculardır. Fevri davranışları olduysa bu kazanma alışkanlıklarından, hırslarından kaynaklanmıştır. Dolayısı ile bu görüşlere katılmıyorum. Zaten katılsam bu takımın oluşmasına teknik adam olarak engel olmaya çalışırdım.

HEDEFLERE
gelince. Camiada 100. yıl ve Ülker sponsorluğundan sonra oluşan bu önemli kadro yüzünden beklentiler doğal olarak arttı. En önemli hedefimiz Türkiye'yi Avrupa Ligi'nde en iyi şekilde temsil etmek. Önce bu zorlu gruptan çıkıp, sonra ikinci raundu ve play-off'u geçip final-four'a kalmak hedeflerimiz. Söylemesi kolay ama zor aşamalar bunlar. Camia olarak Avrupa Ligi tecrübemiz yok. İlk maçlarda adaptasyon sorunu yaşayabiliriz. Yine de takımın performansının, inancının ve hedefinin büyük olduğuna güvenerek söylüyorum: Avrupa'da iyi şeyler yapacağız. Son olarak; bu bir ekip işi. Ekibin bir parçası yönetim, teknik heyet ve oyuncularsa en önemli parçası F.Bahçe seyircisidir. Taraftarlarda heyecan var. Özellikle Avrupa Ligi'nde Abdi İpekçi dolmalı. Taraftarımız hem Avrupa'nın en iyi takımlarını izlemenin, hem de onlara karşı mücadele etmenin heyecanını yaşayacak. Tribün desteğiyle rakiplerimizle başa baş oynayıp onları yeneceğimize inanıyorum. Yeter ki seyirci-takım dayanışmasını yaratabilelim.

TÜRKİYE'DEKİ hedeflerimiz tabii ki kupa ve play-off şampiyonluğu. Ama bu da kolay değil. Efes Pilsen ile birlikte favoriyiz ama hiç kimse bize maçları altın tepsi üzerinde vermeyecek. Favoriler hedeftir. Sonuçta Türkiye'de de her maçımız zor olacak ama yeterli ve alternatifli bir kadromuz var. 25 Ekim'den itibaren ağır bir tempoya gireceğiz ama bu kadro bunun için kuruldu. Ben inanıyorum, umutluyum ve böyle bir takımın başında olmanın heyecanını yaşıyorum.

OĞUZ tabii ki gelişmeli. Nasıl geliştiğini herkes görecek. Çünkü o gerçekten iyi çalışan ve hedeflerini bilen bir oyuncu. Biz de çok önemli dakikalar alacak. Ayrıca böyle oyuncuların büyük hedefleri olan takımlarda oynaması gelişmelerini sağlar.

KAMBALA 28 yaşında ve en iyi döneminde. Yazın iyi çalıştı. O da hedeflerin farkında. 100. yılın önemini biliyor ve bu sezon iyi oynamak istiyor. Bana ve ekibime düşen şey onu formda tutmaktır. İBRAHİM'İ camiaya kazandırdığımız için mutluyum. Lider özellikleri, karakteri ve kariyeri tartışılmaz. Özellikle Avrupa'da bize katkı sağlayacaktır.

HAKAN VE SEMİH belki geçen seneki kadar dakika alamayabilirler ama bu rekabete her genç oyuncunun girmesi lazım. Herkes tırnaklarıyla kazıyacak, idmanlarda varlığını hissetirecek, maçlarda aldığı dakikaların hakkını verecek ve yavaş yavaş takıma girecek. Geçmişte Mirsad bunu yaptı. Hakan çok yetenekli ve bize maç kazandıracaktır. Yabancılarımız Semih'i ilk gördüklerinde yeteneğine hayran kaldılar. Ama o da çalışacak ve kendisini geliştirecek. Bu herkes için geçerli. Zaten en çok bizim takımın bu tatlı rekabetine güveniyorum.

MRSİÇ'İN
basketbolunu yanlış tanıtıyorlar. Geçen sezon skora ihtiyacımız vardı, öyle oynuyordu. Şimdi fedakârlık yapmak için çırpınıyor. 36 yaşında ama kondisyon idmanlarında en önde. Bir tek hayali var; şampiyonluk. Bu sene Damir takıma en fazla katkı yapacak isimlerden biri bana göre. Çünkü bunu yapacak vizyon ve tecrübeye sahip."

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Herkes gol arayacak
 Efsane, bir Macar maçında başladı
 Geri adım yok
 Ümit operasyonu
 Aksu ile birlikte hareket edeceğim
 Fenerbahçe Habertürk'e açtığı davayı kaybetti!
 Efes durmuyor: 78-56
 Fitch G.Saray'da
 Gözler Tofaş'ta
 Günün içinden
EMRAH KAYALIOĞLU
Tottenham'ın forması
Geçen hafta futbol dünyasının bahis...
GÜRCAN BİLGİÇ
Bundan sonra
Bursa yenilgisinden sonra artık...
Papa'nın sözleri beni bağlamıyor
Papa'nın sözleri beni bağlamıyor
Alman Cumhurbaşkanı Köhler, eşiyle Türklerin iftarına katıldı.
Papa'ya Merkel desteği
Papa'ya Merkel desteği
Erdoğan ve Merkel arasında Papa polemiği yaşandı. Merkel "Papa'nın...
Vücut açık boyun kapalı
Vücut açık boyun kapalı
Fas asıllı Portekizli modacı Fatima Lopes, cüretkâr ve seksi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu