|
|
Kabak bastı
OSMANLI YEMEKLERİ.
YARIM kilo koyun etini küçük küçük doğrayıp bir tencereye aktarın ve etin yüzeyini aşacak şekilde su dökün. Bir miktar tuz koyun ve kaynamaya bırakın. Kaynama işlemine etler yumuşayıncaya kadar devam edilmelidir. Bu süreçte tencerede ortaya çıkan köpüğü almayı ihmal etmeyin. Bundan sonra birkaç baş soğanı soyup yuvarlak şekilde doğrayın ve tereyağında biraz (öldürmeden) kızartın. Aynı zamanda bir asma kabağının kabuklarını kazıyın, içini çıkarın ve doğrayın. Ardından bir tencereye bir kat et, bir kat kabak, bir kat soğan ve bir kat haşlanmış nohut dizin ve bu işlemi elinizdeki malzeme bitinceye kadar sürdürün. Döşeme faaliyeti tamamlandıktan sonra et suyunu tencereye dökün ve biraz tuz ilave ederek kabaklar pişinceye kadar kaynatın. Et suyu kafi gelmezse biraz normal su ilave edebilirsiniz. Yemeğin pişmesi tamamlanmadan tencereye yarım litre süzülmüş koruk suyu döküp biraz da nane serpin ve bir taşım daha kaynatarak ateşten alın ve tabaklara taksim edin. Koruk suyu bulamayanlar ikiüç limonun suyunu ekleyebilir. İsteyen yemek esnasında tarçın bile dökebilir.
|