|
 |
 |
 |
Osmanlı yemekleri
Terbiyeli Ciğer Çorbası.
Kuzu veya koyun akciğeri küçük küçük doğranır ve biraz su ilave edilerek pişirdikten sonra üzerine bir miktar et suyu konulur. Et suyu bulmak zorsa, bir baş soğanı ince ince doğrayıp bir kaşık tereyağında kavurarak ciğerin üzerine dökebilir ve üzerine biraz su ilave edebilirsiniz. Yeteri kadar piştikten sonra ateşten alınmalıdır. Bu arada bir kapta birkaç yumurta sarısını biraz sirke veya limon ile çalkalayıp koyulaşıncaya kadar hafif ateşte tutulmalıdır. Sonra bu karışım çorbanın üzerine yavaş yavaş ilave edilmelidir. Karışımı çorbaya katarken çorbanın karıştırılmasına özen gösterilmelidir. Daha sonra çorba taslara konulup üzerine tarçın ekilerek yenilir. Soğan kavrulurken içine maydanoz ve nane gibi yeşillikler katılırsa yemeğe tat verirler.
|
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|