kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Pişirme sunum ve sofra sırları
Japon kadınları neden her daim genç ve zayıf
Tipik bir japon mönüsünde neler oluyor?
Pişirme sunum ve sofra sırları

Pişirme sunum ve sofra sırları

KÜÇÜK TABAKLAR
Japonlar birkaç çeşit yemek yiyeceklerse, hepsi için farklı bir tabak kullanıyorlar. Böylece iki yemek arasında ara vererek midelerini dinlendirme şansları oluyor. Moriyama kitabında Japon yemeklerinin sunumuna da yer veriyor.

Tabağınızı hiçbir zaman tam olarak bitirmeyin.

Hiçbir yiyeceği büyük porsiyonlar halinde tüketmeyin.

Her yiyeceği kendine ait özel tabağında servis edin. nAz her zaman daha çoktur.

Her yiyecek doğal güzelliğini sergileyecek biçimde yerleştirilmelidir.

* Yiyecekler hafif hazırlanmalıdır.

* Taze olan her zaman en iyisidir.

PİŞİRME TEKNİKLERİ
Yemeklerin çoğu az pişmiş ya da çiğ yeniyor. Japon kadınları yemeklerini daha çok haşlama, buharda pişirme ve ızgara gibi yöntemlerle hazırlıyorlar. Buharda pişirilen gıdalar daha yumuşak oluyor ve besin değerlerini koruyor. Japonlar yemekleri yumuşatmak için ayrıca yağa da bu nedenle hiç ihtiyaç duymuyorlar. Japonlar ayrıca neredeyse hiç süt ürünü tüketmemelerinin yanı sıra tereyağı nedir bilmiyorlar. Bunun yerine soya ve susamdan oluşan bitkisel yağları tercih ediyorlar. Bu da Japonların hiçbir hayvansal yağ tüketmedikleri anlamına geliyor. Yani, tükettiğimiz yağ çok önemli!

YİYECEKLE FARKLI İLİŞKİ
Moriyama'ya göre Japon kadınlarının hem uzun ömürlü hem de ince olabilmelerinin nedeni diyet yapmıyor olmaları! Japonlar yedikleriyle ilgili farklı bir düşünceye sahipler. Çeşitli ürünlere dayanan bir beslenme uyguluyorlar ve kısıtlama ve yasakları pek umursamıyorlar. Yemeklerin sunumuna ve hazırlanışına verdikleri önem, mutfakla haşır neşir olurken tokluk hissi yaşamalarına neden oluyor. Sofraya oturduklarında da az ve öz yemek yiyorlar. Bunun yanı sıra her şeyden çok az miktarda tüketme eğilimleri var.
DİĞER İYİ YAŞA HABERLERİ
 Ona karanfil ve canlı renkler çok yakışıyor
 Tarih, deniz, güneş, seks klişesi ve Bodrum
 Vitaminler, mineraller ve sağlıklı yaşam
 Beyazlatma yöntemleriyle rahatça gülün
 Yaşlanmaya yeni bir bakış
 Sudan güzellik elinizin altında
 Meyvelerden gelen güzellik
 Modern'de yaz okulu
 Banyonuzu bakım kürüne çevirebilirsiniz
 Yaz çiçeği gibi kokmak için
 Babanızı unutmayın
 Zindelik veren mucize diyet
 En büyük mağaza açıldı
 Başarılı seksin sırrı cinsel zekâda gizli
 Kısa ayrılıklar erotizmi besler
 Vücudunuzu yenileme zamanı
 Sağlıklı beslenme hurafeleri
 Dernek hayatlarını değiştirdi
 Doktorları daha çok kadınlar şikayet ediyor
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
  » İyi Yaşa
Afganistan insanın içini yakıyor
Afganistan insanın içini yakıyor
Afanistan'da iki buçuk yıldır devam ettirdiği Nato Yüksek...
'Tarihin pususuna yatmış son fedaiyim'
'Tarihin pususuna yatmış son fedaiyim'
Hidayete ermek şöyle dursun, tarihin ondan kurtarıcı rolü beklediği...
Cemaat ve ardındakiler
Nurculuk'un kurucusu Bediüzzaman Said-i Nursi'dir. Said-i Nursi...
'Cemaat dediğin kapatılınca bitmez'
Barış Müstecaplıoğlu üniversitede okurken Fethullah Gülen cemaatiyle...
Bardacık inciri başka
Kuru incirin bir öğün yemek kadar besleyici olduğu çok eski çağlardan beri...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.