| | | | | | »Günün İçinden | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
 |
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
 |
 |
|
 |
 |

  |
|
Uyuşturucu alışverişi yeni 'merkezine' taşındı
İstanbul-Gaziosmanpaşa'daki Merkez Mahallesi'nde günün her anında sokakta uyuşturucu alışverişi yapılıyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü ve belediyeye 100 metre mesafedeki 4 sokakta torbacılar cirit atıyor.
Burası İstanbul Gaziosmanpaşa'daki Merkez Mahallesi, halk arasındaki adıyla Bursa Mahallesi. 30 yıl önce Bursa'dan göç eden ailelerin yerleştiği mahalle son yıllarda ismini uyuşturucu satışıyla duyurmaya başladı. Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü, Kaymakamlık ve Belediye ile ilçe meydanına sadece 100 metre uzaklıktaki mahalledeki uyuşturucu satışı özellikle, Bahtiyar Sokak, Bahtiyar Çıkmazı Sokak, Safa Sokak ve Akarlar Sokak'ta alenen yürüyor. Ortalama 5 nüfuslu ailelerin bulunduğu mahallede, öğleden sonra kurulan uyuşturucu "tezgahı" için sokak satıcıları torba tutuyor. "Cigaralık esrar" 10 YTL, ecstasy ve sentetik haplar ise 10-15 YTL arasında alıcı buluyor.
SOKAKLAR
SATICILARA KALDI Sokağa giren araçlar "sotada" kendilerini kollayan torbacılara doğru yanaşıyor. Üzerlerinde sadece satacakları miktarda esrar ya da sentetik uyuşturucu bulunduran satıcılar, her satıştan sonra "zulaladıkları" uyuşturucuyu alarak tekrar satış yapmaya devam ediyor. Akşam saatlerinde hızlanan uyuşturucu satışı trafiği, akşam karanlığı çöktüğünde daha da hareketleniyor. Mahalle sakinleri ise, son 2 yılda artan uyuşturucu trafiğine rağmen polisin yeterli tedbir almadığını ve sokakların uyuşturucu satıcılarına terk edildiğini ileri sürüyor. İsmini vermek istemeyen bir mahalle sakini şunları anlatıyor: "Burası 10 yıl önce çok huzurlu bir mahalleydi. Ama artık uyuşturucu satıcıları istedikleri gibi hareket ediyor. Polisler mahalleye girdiklerinde sokağın başını tutan gözcüler (erketeler) haber veriyor. Çocukların gözü önünde uyuşturucu sarıp içiyorlar."
KAMBOÇYA MAHALLESİ... Her yıl 20 bin kişinin göç ettiği Gaziosmanpaşa'da kontrolsüz göçle birlikte uyuşturucu suçu da tırmanmaya başladı. İlçedeki Sarıgöl Mahallesi'ni de uyuşturucu satıcıları teslim aldı. Köşe başlarında uyuşturucu satılan mahallede çocuklar bile suça alet ediliyor!.. Mahalleye satıcılar aralarında "Kamboçya Mahallesi" adını takmış. Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Özenç ise, mahalledeki gecekondu yapılaşmasının önüne geçmek için bölgeyi 8 kata kadar imara açtıklarını belirterek şunları söyledi: "Burada uyuşturucu satışı yapıldığına dair sık sık şikayetler alıyoruz. O bölgeyi imara açtık. Bundan sonrası mülk sahiplerinin müteahhitlerle yapacakları anlaşmalara kalıyor. Burada lüks daireler yapılarak bölgenin çehresi değiştirilebilir."
Zülfikar Ali AYDIN - MERKEZ
|
|
|
|
 kemal uzun 23.09.2006 17:20:38 ben bursalı mahallesınde oturuyorum gozlerımle goruyorum hergun bınlerce kısı esrar ve hap alıyorlar.ayrıca fıyatlar gazetede yazdıgı gıbı degıl haplar 5 ytl ye satılıyor.ayrıca 4 sokakta degıl her sokakta satılıyor.polısler bıle tezgahlara gelıp esrarı hapı rusvet alır bedavaya alıp gıdıyolar.en kısa surede mahalleyı temıze cıkaracaklarını soyleyenler nerdesınız.sıze soyluyorum ınsallah yaparsınız ama hıc sanmıyorum
 ÖZLEM TURHAN 22.09.2006 13:48:02 ben boyle bısey gormedım merkeze yakın bır yerde nasıl boyle olaylar oluyor anlamıyorum.Buarada bende g.o.pasada oturuyorum g.o.pasada rahatla bıle gezemıyorum artık gorevlıler bu olaylara bı dur demelı
 kayzer guruz 21.09.2006 00:44:11 bu insanlarinda paraya gecinmeye ihtiyaci var bilmiyorum ilk bakista kotu gibi gelen seyler belkide ogle deil
kimse kimseyide zorlamiyor' neyse bilen bilir
(kambocya)mahallesi
|
|
 |
|
 |
|