Lezzet Güneşi
Çikolata lokması Un, kakao, kabartma tozu, margarin, süt, şeker, çikolata, krema ve sirkeyi mikser ile düşük devirde yaklaşık 5 dakika çırpın. 22 cm. çapında bir kek kalıbının tabanına fırın kağıdı yayıp, hazırladığınız karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Üzerine çikolata kreması sürüp, bademlerle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
* 3 su bardağı un
* 1 su bardağı kakao
* 1 paket kabartma tozu
* 150 gr. margarin
* 1/4 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı şeker
* 150 gr. bitter çikolata (eritilmiş)
* 1 su bardağı krema
* 1 çorba kaşığı sirke
* 125 ml. erimiş çikolata kreması
* 1 çay bardağı badem (soyulmuş)
|