Çeşnili patates
Patatesleri kabuklarıyla beraber iyice yıkayıp, yumuşamaya başlayana kadar yaklaşık 20-25 dakika kaynatıp, süzün. Büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölün. Bir tencerede yağı ısıtıp, kimyon, hardal tohumu, köri ya da defne yaprağı ve kırmızıbiberi ekleyip, 2 dakika pişirin. Sarmısak, patates, tuz, zerdeçal ve suyu koyup, buharıyla pişebilmesi için tencerenin kapağı sıkıca kapalı olarak 5 dakika pişirin. Üzerlerine yeşil biberleri serpip, servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik * 900 gr. taze patates
* 2/3 su bardağı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı kimyon
* 1/2 tatlı kaşığı hardal tohumu
* 1 çay kaşığı köri veya
* 2 adet defne yaprağı
* 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
* 2 diş sarmısak (ince dilimlenmiş)
* 2 tatlı kaşığı tuz
* 1/2 tatlı kaşığı zerdeçal
* 2 çorba kaşığı su
* 2 adet yeşil biber (iri doğranmış)
|