Nohutlu piliç
Piliç göğüslerini inceltin. Yarım limonun kabuğunu rendeleyip, suyunu sıkın. Diğer yarısını dilimleyin. Limon suyu, kimyon ve 3 çorba kaşığı yağı karıştırın, etlerin her tarafını bu karışımla iyice kaplayın. Göğüs etlerini bir tavada, 3 çorba kaşığı yağ ile yüksek ateşte 5-6 dakika pişirin. Etlerin pişmesine yakın biraz maydanoz serpin. Kalan limon sulu karışımı ve şekeri tavaya ilave edip, kabarcıklar çıkana kadar pişirin. Başka bir tavada taze soğan, sarmısak ve kırmızıbiberi karartmadan soteleyin. Nohut, limon kabuğu ve kalan maydanozu ilave edip, harmanlayın ve yavaşça ısıtın. Pilici nohutlar ile birlikte servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik * 6 adet piliç göğüs
* 9 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet limon
* 2 çorba kaşığı kimyon
* 1 su bardağı maydanoz
* 10 adet taze soğan
* 3 diş sarmısak
* 2 tatlı kaşığı kırmızıbiber
* 800 gr. konserve nohut
* 1 tatlı kaşığı şeker
|