|
|
Çilekli sarma
Bir adet yufkayı düz bir zemine yayın, üzerine fırça ile tereyağının üçte birini sürün. Bir çorba kaşığı tereyağı, lor peyniri ve fındığı ezerek iyice karıştırın, yağlı yufkanın üzerine serpin, ikinci yufkayı yerleştirin ve kalan tereyağının yarısını sürün. Yufkanın kenarlarını katlayarak 30x45 cm. ebatlarında bir dikdörtgen elde edin. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Kalan yağı yufkanın yağsız kısımlarına sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri altın sarısı oluncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz, tepsiden almadan, yufkanın üzerine yavaş yavaş çilek suyunu gezdirin. Çilekleri, yufkanın ortasına ve uzun kenarlardan içeriye doğru 10 cm'lik boşluklar bırakarak yayın. Yufkanın boş kısımlarını çileklerin üzerine katlayın ve kat kısmı tepsiye gelecek şekilde çevirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında tekrar 15 dakika pişirin. Üzerine pudraşekeri serpip, dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER 10 dilim * 500 gr. çilek
* 2 adet yufka
* 200 gr. tereyağı (eritilmiş)
* 2 çorba kaşığı lor peyniri (taze, tuzsuz)
* 2 çorba kaşığı fındık
* 2 su bardağı çilek suyu
* 4 çorba kaşığı pudraşekeri
|