| | Yemek düşmanlığının altın çağındayız Yemek yemekten mutluluk duymak, kadınlar arasında neredeyse ayıp sayılıyor. Şimdilerde güzellik anlayışı sıfır beden etrafında dönüyor. Tombulların makbul sayıldığı dönemler çoktan geride kaldı.... Amerikalı efsanevi sinema yıldızı Elizabeth Taylor'a büyük hayranlık duymam boşuna değil.devamı |
|
| | Japon mutfağı sadece suşiden oluşmuyor Ünlü restoran zinciri Nobu'nun Londra'daki şubesinin baş aşçılığını da yapan Takemura, yaz boyunca İstanbul'da Japon mutfağından örnekler sunacak. Şefin sırrı enfes soslarında gizli. Profesyonel Japon mutfağındaki üstünlük, aşçılarının deneyim ve ustalıklarında yatıyor. Çiğ balık ve deniz...devamı |
|
| | Bu yoğurdu sarmısaklasak Kokusundan rahatsız oluyorsanız lezzetten fedakârlık edip sade yoğurdu kaşıklarsınız. Ama sarımsaklısını seçerseniz mantıdan cacığa, o yoğurdun girdiği yemek en az birkaç sınıf atlayacaktır. "Bu yoğurdu sarmısaklasak da mı saklasak, sarmısaklamasak da mı saklasak?" İki açıdan bana çok...devamı |
|
| | Yazın salata yenir Salata sıcak ve bunaltıcı yaz günlerinin en çok tercih edilen yiyeceklerinden. Pek çok farklı çeşidi olan salata fazla kilolara da çözüm sunan alternatifler içeriyor. Restoranların hemen hepsinin mönülerinde yer edinen salatayı ana yemek olarak yiyebilmekse her restoranda mümkün olmuyor.devamı |
|
| | Gıda zehirlenmesi tezgâhlarda... Kokoreç ve döner gibi, kültürümüzde önemli yeri olan geleneksel yemeklerin uluslararası anlamda tanıtımı için birçok çalışma yapıyoruz, ancak çok daha öncelikli ve temel bir konu olan hijyende aynı özenin gösterildiğini söylemek maalesef mümkün değil. Yaklaşık üç haftadır ağzının tadını...devamı |
|
| | Yaz aylarının leziz dumanı Balkondan ormana, terastan bahçeye sosyal yakınlaşmalara da fırsat tanıyan mangal keyfi her yerde karşımıza çıkmaya başladı. Ve yine bütün kış elini evin hiçbir işine değdirmeyen aile reisleri, mangal partilerinin başrol oyuncusu. Her Türkün evinde küçük bir mangal bulunur. Bir kış...devamı |
|
| | Dünyanın en lezzetli fıstığı Tadan herkesin hemfikir olduğu bir konu: Antep fıstığı gibisi yok! Ancak dünya pazarında hiç esamesi okunmayan fıstığımızın, hak ettiği yeri ne zaman alacağı merak konusu.. Lübnan asıllı Amerikalı gazeteci Jamal Rayyis Antep fıstığı ile tanışmasını anlatırken gözleri parlıyordu: "Ağabeyim...devamı |
|
| | Bize özgü lezzetler hangileri? Coğrafi İşaretleme Sistemi, ülkemize özel lezzetlerin korunmasını sağlayacak çok önemli bir sistem. Üstelik başarısı da kanıtlanmış. Türk baklavasına sahip çıkabilecek miyiz, yoksa bu güzelim tatlımızı birileri elimizden alacak mı? Gemlik zeytini Ayvalık'ta yetiştirilecek olursa, buna...devamı |
|
| | Prensesi uyutmayan minik yeşil tane Yatağının altındaki tek bezelye tanesi yüzünden uyuyamayan prenses; dereotlu, kuzu etli araka bezelye yeseydi acaba ne olurdu? Eski Yunan ve Roma'da sofraların vazgeçilmezi olan bezelye, Kristof Kolomb ile Amerika'ya atladı. Andersen'in Prenses ve Bezelye Tanesi masalını...devamı |
|