kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ağız tadıyla okunacak dergi...
Ağız tadıyla okunacak dergi...

Çiya Yayınları'nın çıkardığı 'Yemek ve Kültür Dergisi', son sayısında farklı içeriği ve renkli yazılarıyla sizi keyifli bir dünyaya götürüyor.

Ünlü yemek kitabı yazarımız Muhiddin Yeğen şöyle diyor: "Can boğazdan gelir diyen atasözünü çok kere unutur da, baştan savma, sanki angarya bir iş görüyormuşuz gibi, arkamızdan atlı kovalarmışcasına bir yemek yiyişimiz vardır. Halbuki günlük nafakamızı şöyle bir gönül rahatlığıyla ve ağız tadıyla yemenin yalnız bir zevk işi değil, aynı zamanda bir akıl ve hesap işi olduğunu her sofraya oturuşumuzda hatırlarsak, herhalde şu kısacık ömrümüzü biraz uzatabiliriz." İşte Yeğen'in sözüne ettiği "unuttuğumuz" özeni bize hatırlatan, yemeğe yaklaşımı ve getirdiği yeni bakış açılarıyla mutfak kültürünü hem yerel hem de uluslararası kaynaklar aracılığıyla inceleyen "Yemek ve Kültür", bu noktada hayatımıza yepyeni renkler getiren bir dergi. Çiya Yayınları tarafından bir yıldır yayınlanan derginin bu son sayısında, Enis Batur'dan Brillat-Savarin'e yemeğin gizli alanı ile ilgilenilirken, Ümit Bayazoğlu ile unutulmuş bir mutfak olan "zenci mutfağı" ve çok güzel bir dosya haberle Rus Mutfağı ele alınıyor. İlgi çeken diğer başlıklar ise Uğur Kökden ile Son Akşam Yemeği, Pavlos Erevnidis ile Gastronomik Modalar, Biz ve Osmanlılar'da Usı Tabh...

YEMEK VE MAHREMİYET
Ayrıca Cihat Burak'ın günümüz için de eleştirel dili ile güncelliğini koruyan bir yapıtı üzerine Haşim Nur Gürel'in yorumlarını, Musa Dağdeviren'in aşçılık konusuna, mesleğin eğitimi ve sürdürülebilirliğine ilişkin düşüncelerini, Maral Jefroudi'nin İran sinemasından hareketle yemek ve mahremiyet ilişkisi üzerine ilginç yazısını okuma fırsatı buluyorsunuz. Erdal Atabek ile çocuklarda beslenme, Pelin Aylangan ile çay kültürü, İlhan Berk'in "Sarmısak" yazısı ise dergiye tad getiren diğer konular arasında.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Yemek düşmanlığının altın çağındayız
 Japon mutfağı sadece suşiden oluşmuyor
 Bu yoğurdu sarmısaklasak
 Yazın salata yenir
 Gıda zehirlenmesi tezgâhlarda...
 Yaz aylarının leziz dumanı
 Dünyanın en lezzetli fıstığı
 Bize özgü lezzetler hangileri?
 Prensesi uyutmayan minik yeşil tane
 Tavuklarımıza lezzet geldi
 'Baklava bizimdir bizim kalacaktır'
 Ece'den mutfak dersleri
 Kahvaltıda Van lezzeti
 Bulgur sonunda sınıf atladı
 Zengin olmanın derdi başka
 Bize de mi lolo?
 Isparta'yı mutlaka keşfedin
 Şarapçıların bilek güreşli
 Kırmızı noktalı kahvehaneleri bir padişah kapattı diğeri açtı
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
AHMET ÖRS
Yemek düşmanlığının altın çağındayız
Yemek yemekten...
Büyük iktidar kumarbazı Murdoch
Büyük iktidar kumarbazı Murdoch
Adı bile ortalığı karıştırmaya yetti. TGRT hisselerini satın aldığı...
Batman 'Hawar,' diyor...
Batman 'Hawar,' diyor...
Orada hayat son beş yıldır, en ince damardankopuyor. Batmanlı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.