kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
  » Yazarlar
   News in English
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
SMS:
4122-MUTFAK MESAJ
 

Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin

Etli sebze yemeği
MALZEMELER

* 1.5 çorba kaşığı margarin
* 1/2 kg. kuşbaşı et
* 1 adet soğan
* 2 adet küçük doğranmış domates
* 3 adet sivri biber
* 1 adet patates
* 1 adet patlıcan
* 1 adet kabak
* 6 adet brüksel lahanası
* Tuz
* Karabiber
* Maydanoz
Brüksel lahanasını az suda haşlayın. Patlıcan, kabak, biber ve patatesi küçük küçük doğrayıp hazırlayın. Orta büyüklükte bir tencerede 1.5 çorba kaşığı tereyağını eritin. Kuşbaşı etleri, bu yağda iyice kavurun. Kavurduğunuz etlerin suyunu çekmesini bekleyin. Soğanı yemeklik şekilde doğrayın. Etler suyunu çekince doğradığınız soğanı ekleyin. Bunun üzerine küçük küçük doğranmış 2 adet domatesi ekleyin. Birkaç kez karıştırın. Önceden doğrayıp hazırladığınız sebzelerin hepsini tenceredeki etin üzerine ilave edin. Tüm malzemeler sote olduktan sonra brüksel lahanasını tencereye ekleyin. Tuz ve karabiberi katın. Sebzeler iyice pişince, tencereyi ocaktan alın. Yemeğimizi servis tabağına alıp, ince kıyılmış maydanozla süsleyin.

Tavuklu krep
MALZEMELER

* 1 adet yumurta
* 1 su bardağı süt
* Bir tutam şeker
* Tuz
* 2-3 çorba kaşığı un
* 1 adet piliç biftek
* 1 adet domates
* Kekik ve pul biber
* Çedar peyniri veya taze kaşar
Krep hamuru için yumurtayı çırpıp sütü ekleyin. Azar azar unu ekleyerek çok sıvı olmayan bir hamur elde edin. Tuz ve şekeri de ekleyin. Tavada bir miktar yağ kızdırın ve kepçeyle karışımı tavaya dökün. Krepleri kızarınca genişçe bir servis tabağına üstüste dizin. Piliç bifteğini haşlayıp küçük küçük doğrayıp üzerine tuz, kekik ve kırmızı biberi serpin. Domatesin kabuklarını soyup küp küp kesin ve baharatlanmış pilice ekleyip karıştırın. Kreplerin içine bu karışımdan eşit miktarlarda koyup rulo yapın. Kreplerin üzerine dilimlenmiş taze kaşar peynirini veya çedar peynirini yerleştirin. Az yağlanmış tavada üzerlerine kapak kapatarak birkaç dakika pişirin. Peynirler eriyince tavadan alıp krepleri sıcak servis yapın.

Pırasalı çin böreği
MALZEMELER

* 2 adet yumurta akı
* 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
* 3 adet yufka
* 4-5 çorba kaşığı ayçiçek yağı
* 150 gram kıyma
* 3-4 adet orta boy pırasa
* 1 adet orta boy havuç (rendelenmiş)
* 1 adet orta boy soğan
* 3 adet beyaz lahana yaprağı (ince doğranmış)
* 1.5 su bardağı süt
* Tuz
* Karabiber
* Galeta unu
Soğanı kıyıp, 4-5 çorba kaşığı yağda kavurun. Lahanayı ve havucu soteleyin. 2 dakika sonra kıymayı ve ince doğranmış pırasayı ekleyin. Tuz ve karabiberi unutmayın. Yumurta aklarını az tuzla çırpın. İlk yufkayı serip üzerine yumurta aklı karışımdan sürün. Yufkaları bu şekilde üst üste dizin. Üçüncü yufkanın üzerine bir şey sürmeden yufkaları 8 adet üçgen olacak şekilde kesin. Üçgenlere sebzeli harcı koyun, rulo yapın. Börekleri sütte 5 dakika bekletin. Galeta ununa bulayıp, yağlanmış tepsiye dizin. Orta hararetli fırında altı üstü kızarana dek pişirin.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Fırfır poğaça   / 18-07-2006
 Kayısı lokması   / 17-07-2006
 Lezzet Güneşi   / 14-07-2006
 Lezzet Güneşi   / 13-07-2006
 Pazılı sarma   / 12-07-2006
 Lezzet Güneşi   / 11-07-2006
 Fırında patates salatası   / 10-07-2006
 Etli sufle   / 06-07-2006
 Lezzet Güneşi   / 05-07-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 04-07-2006
HAKAN & UTKU
Kayıtdışı
* "Nasıl oldu ben de anlamadım. Daha geçen...
EMRE AKOZ
Kemik yapısını yabana atmayın
TV'deki mankenlik...
AYŞE TÜTER
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Etli...
İlk ayakkabılarını ameliyatla giyiyorlar
İlk ayakkabılarını ameliyatla giyiyorlar
Yıllarca topallayarak yürüyen, yamuk ayaklara sahip olanlar, boy...
Rastgele dondurma almayın
Rastgele dondurma almayın
Yazın vazgeçilmez tadı dondurmalar tehlike saçıyor. Mahalle...
Aksu, Öngör'e komşu oldu...
Aksu, Öngör'e komşu oldu...
Yaz mevsimini Bodrum'da geçiren Sezen Aksu, evinin adresini...
Çapkın Murat avucunu yaladı!
Çapkın Murat avucunu yaladı!
Yağmur Ünal geçen hafta üç günlüğüne Bodrum'a tatile gitmişti.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.