|
|
|
|
|
|
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Etli sebze yemeği MALZEMELER * 1.5 çorba kaşığı margarin * 1/2 kg. kuşbaşı et * 1 adet soğan * 2 adet küçük doğranmış domates * 3 adet sivri biber * 1 adet patates * 1 adet patlıcan * 1 adet kabak * 6 adet brüksel lahanası * Tuz * Karabiber * Maydanoz Brüksel lahanasını az suda haşlayın. Patlıcan, kabak, biber ve patatesi küçük küçük doğrayıp hazırlayın. Orta büyüklükte bir tencerede 1.5 çorba kaşığı tereyağını eritin. Kuşbaşı etleri, bu yağda iyice kavurun. Kavurduğunuz etlerin suyunu çekmesini bekleyin. Soğanı yemeklik şekilde doğrayın. Etler suyunu çekince doğradığınız soğanı ekleyin. Bunun üzerine küçük küçük doğranmış 2 adet domatesi ekleyin. Birkaç kez karıştırın. Önceden doğrayıp hazırladığınız sebzelerin hepsini tenceredeki etin üzerine ilave edin. Tüm malzemeler sote olduktan sonra brüksel lahanasını tencereye ekleyin. Tuz ve karabiberi katın. Sebzeler iyice pişince, tencereyi ocaktan alın. Yemeğimizi servis tabağına alıp, ince kıyılmış maydanozla süsleyin.
Tavuklu krep MALZEMELER * 1 adet yumurta * 1 su bardağı süt * Bir tutam şeker * Tuz * 2-3 çorba kaşığı un * 1 adet piliç biftek * 1 adet domates * Kekik ve pul biber * Çedar peyniri veya taze kaşar Krep hamuru için yumurtayı çırpıp sütü ekleyin. Azar azar unu ekleyerek çok sıvı olmayan bir hamur elde edin. Tuz ve şekeri de ekleyin. Tavada bir miktar yağ kızdırın ve kepçeyle karışımı tavaya dökün. Krepleri kızarınca genişçe bir servis tabağına üstüste dizin. Piliç bifteğini haşlayıp küçük küçük doğrayıp üzerine tuz, kekik ve kırmızı biberi serpin. Domatesin kabuklarını soyup küp küp kesin ve baharatlanmış pilice ekleyip karıştırın. Kreplerin içine bu karışımdan eşit miktarlarda koyup rulo yapın. Kreplerin üzerine dilimlenmiş taze kaşar peynirini veya çedar peynirini yerleştirin. Az yağlanmış tavada üzerlerine kapak kapatarak birkaç dakika pişirin. Peynirler eriyince tavadan alıp krepleri sıcak servis yapın.
Pırasalı çin böreği MALZEMELER * 2 adet yumurta akı * 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı * 3 adet yufka * 4-5 çorba kaşığı ayçiçek yağı * 150 gram kıyma * 3-4 adet orta boy pırasa * 1 adet orta boy havuç (rendelenmiş) * 1 adet orta boy soğan * 3 adet beyaz lahana yaprağı (ince doğranmış) * 1.5 su bardağı süt * Tuz * Karabiber * Galeta unu Soğanı kıyıp, 4-5 çorba kaşığı yağda kavurun. Lahanayı ve havucu soteleyin. 2 dakika sonra kıymayı ve ince doğranmış pırasayı ekleyin. Tuz ve karabiberi unutmayın. Yumurta aklarını az tuzla çırpın. İlk yufkayı serip üzerine yumurta aklı karışımdan sürün. Yufkaları bu şekilde üst üste dizin. Üçüncü yufkanın üzerine bir şey sürmeden yufkaları 8 adet üçgen olacak şekilde kesin. Üçgenlere sebzeli harcı koyun, rulo yapın. Börekleri sütte 5 dakika bekletin. Galeta ununa bulayıp, yağlanmış tepsiye dizin. Orta hararetli fırında altı üstü kızarana dek pişirin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|