kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yurtdışı tanıtımlar iyi ellere verilmiyor
Türk mutfağının kendine özgü bir kokusu olmalı
Yurtdışı tanıtımlar iyi ellere verilmiyor
Yemeklerimizi sahiplenmemiz gerek
Zeytinyağını buradan götürüyoruz

Yurtdışı tanıtımlar iyi ellere verilmiyor


- Resmi makamlar mutfağımızı ne kadar tanıtıyor?
- Birtakım kimselerin hoşuna gitmeyecek ama söylemek istiyorum. Maalesef yurtdışı tanıtımlar Türkiye'nin her sektöründe olduğu gibi iyi kişilere verilmiyor. İtalya'da Turizm Bakanlığı'yla işbirliğiyle bir festival oldu; konusu sokak yemekleriydi. Yetkili kişilerle gittim. Kahve yapmayı ben anlatacaktım. 30 bin kişi ziyaret edecekti. 250 gram kahve getirildi ve biraz sonra bitti. Sağa sola koşuşturuldu, neskafe geldi ve Türk kahvesi yerine utanarak neskafe verdim, ama organizasyonu yapanlar hiç utanmadı.

- Bir de kahvaltıyla ilgili bir anınızı dinlemiştim sizden..
- Evet, Fransa'da yemek yazarlarına bir kahvaltı veriliyor; konusu Türk kahvaltısı. Bir açık büfe kurulmuş. Aşağıdaki pastaneden alınmış kruvasan vardı; bir tabak da baklava konmuştu, oralardan bir yerden bulmuşlar. Anlatmak istediğim şey şu; siz işi ne kadar ciddiye alır, titizlenirseniz, o iş o denli iyi olur. Söyleseler, buradan üç kavanoz reçel, peynir götürürdüm. Ama her şey son dakikada, araştırılmadan, incelenmeden yapılıyor.

- Siz Annecy'de bir festival düzenliyorsunuz, değil mi?
- Evet, festivalin ismi Afiyet Olsun. Gittiğim yer gölün kenarında eski bir şato.. Türklerden önce Fas bir festival düzenlemiş. Çok başarılı oldu. İkinci sene tebrik aldım.

- Yani gönüllü bir turizm bürosu gibi çalışıyorsunuz.
- Bu tümüyle özveri; buradan bir TIR dolusu eşya gitti. Çorba kaselerinden kazanlara, kahveci güzeli tabir edilen içinde kahve pişirilen, servis arabalarına kadar malzemeyle bir TIR doldurdum. İhracat konusunda tecrübem sayesinde tüm işlemleri tek başıma yaptım. Çalışanlara 50 tane kıyafet dikildi. Büyük bir organizasyondu.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Ailelerin de gittiği esnaf lokantası
 Seyyar tezgâhından AB'ye
 Boğaz'a nazır lezzet mekânı
 Yüz milyon yıllık tarih kitabı: Şarap
 Sabahtan akşama kadar süren keyif
 Uskumru dolması en kral meze seçildi
 Türk mutfağının çağdaş yüzü
 Manzara mükemmel mönü esprili
 Cankurtaran'da balık keyfi
 Kebap ve tatlı dünyasında bir dev
 Başkentin ünlü lezzet durağı
 Şampiyon artık Bodrum'da
 700 kişilik 'butik' kebapçı
 Ölmeden önce tatmanız gereken 50 lezzet
 'Şimdiki müşteri tahsilli'
 Bize ait domates bile kalmadı
 Organik tarım doğayı koruyor
 Baklavanın mutlulukla bir ilişkisi olmalı
 Tohumun kontrolü çok zor
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
40'lı yaşlara huzur tatili
40'lı yaşlara huzur tatili
35 yaşın üstündeki bekârlar için düzenlenen özel turda yoga ve...
Mücevher Oscar'ını aldı
Mücevher Oscar'ını aldı
Las Vegas'ta düzenlenen Couture Mücevher Konferansı'na katılan...
'Futbolu erkekler zorlaştırıyor'
Futbol yazarı Ebru Kılıçoğlu ve Banu K. Yelkovan kardeşler, futbolun...
Sanata destek kriz tanımaz
Festival sponsorluğundan kriz dönemlerinde de vazgeçmeyen Emirates...
Geçen sezonun muhasebesi
Yoğun bir sinema sezonunu daha geride bıraktık. Atilla Dorsay, 1 Haziran 2005 /...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.