Kara keçi
Margarin, çikolata, tozşeker, su, likör ve nescafeyi orta boy derin bir tencereye koyun. Tahta bir kaşıkla karıştırarak, kısık ateşte çikolata ve margarin eriyinceye kadar ısıtın. Karışımı büyük bir kaba alın, soğuyuncaya kadar yaklaşık 15 dakika dinlendirin. Kakao, un ve kekunu katıp, iyice karıştırın. Yumurtaları ilave edip, tel çırpıcı ile iyice çırpın ve yağlanmış 20 cm. çapında kelepçeli bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış, 160 derece fırında yaklaşık 90 dakika pişirin. Kek kalıbında 30 dakika dinlendirin ve ters çevirerek çıkarın. Üzerine kakao serpin, dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER 16 dilim * 250 gr. margarin (iri doğranmış)
* 150 gr. bitter çikolata (iri doğranmış)
* 2.5 su bardağı tozşeker
* 1 çay bardağı sulandırılmış nescafe
* 2 çorba kaşığı kakao
* 1 çay bardağı kekun
* 2 yumurta (hafif çırpılmış)
|