|
|
Pazılı sarma
Pazı yapraklarını kaynar suya batırın, 2-3 dakika bekletip, çıkartın. Drumstickleri pazı yaprakları ile sarıp, patatesler ile birlikte fırın tepsisine yerleştirin. Un, yoğurt, krema, domates, sarmısak, zeytinyağı, su ve naneyi iyice karıştırın ve etlerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Isıtılmış tereyağında havuçları karıştırarak orta ateşte yaklaşık 5 dakika soteleyin. Etli kırmızıbiberleri ilave edin, karıştırmaya devam ederek 5 dakika daha soteleyin. Soğanları katıp harmanlayın ve etlerle birlikte sıcak servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik * 12 adet piliç drumstick (haşlanmış)
* 12 adet pazı
* 4 adet orta boy patates (haşlanmış, 4'e bölünmüş)
* 1 tatlı kaşığı un
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 çay bardağı krema
* 2 adet domates (rendelenmiş)
* 2 diş sarmısak (rendelenmiş)
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 su bardağı su
* 1/2 demet taze nane (ince kıyılmış)
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 2 adet havuç (ince jülyen kesilmiş)
* 2 adet etli kırmızıbiber (ince jülyen kesilmiş)
* 1/2 adet soğan (piyaz doğranmış)
* Tuz
|