SETBİR'İN sektörün gelişimi için pekçok farklı proje geliştirdiğini anlatan Bahçıvan, "Özellikle 'true food' adını verdiğimiz yöresel Türk yiyeceklerini AB standartlarında üretimini amaçlayan proje bizim için oldukça önemli" dedi ve bu proje kapsamında ilk olarak Konya'da küflü peynir konusunda birtakım çalışmalar yapıldığını anlattı. Türkiye'nin farklı bölgelerindeki ürünlerle ilgili de çalışmaları olacağını belirten Bahçıvan, "Bu ürünler AB tarafından tescil edildiğinde sadece kendi yörelerinde üretilen ve ihraç edilen ürünler olacak, bunun
için bize yaklaşık 400 bin Euro destek gelecek" dedi. Türkiye'deki et ve süt fiyatlarına değinen Bahçıvan, "Süt fiyatlarında AB ile eş değerde gibiyiz, ancak onların sütleri protein ve yağ açısından çok daha zengin. Ette ise ABD'ye göre 3 kat daha pahalı tüketiyoruz" diye konuştu.