Lezzet Güneşi
Kütük pasta Yumurta ile şekeri mikserle 10 dakika çırpın. Un, kabartma tozu, margarin, kakao, vanilya ve limon kabuğu rendesini katıp, iyice karıştırın. Mini fırın tepsisine yağlı kağıt yayın ve hamuru dökün. Tepsiye eşit yayılmasına dikkat edin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kapağını hiç açmadan 25 dakika pişirin, soğutun. Üzerine krema sürün, yeşil fıstıkları yayın, rulo yapıp, servis tabağına yerleştirin. Margarin ve pudra şekerini krema haline gelinceye kadar çırpın. Çikolata, kakao, süt ve vanilyayı katıp, 2-3 dakika daha çırpın. Servis tabağına yerleştirdiğiniz rulonun her tarafını krema ile kaplayın. Üzerine çatal yardımıyla ağaç gövdesi şekli verin. Şekerleme ile süsleyin. Bir gece dolapta dinlendirip, servis yapın.
MALZEMELER * 5 adet yumurta * 5 çorba kaşığı şeker * 5 çorba kaşığı un * 1 paket kabartma tozu * 1 çorba kaşığı margarin * 2 çorba kaşığı kakao * 1 paket vanilya * 1 adet limon kabuğu rendesi * 100 gr. yeşil fıstık * Şekerleme
Kreması: * 125 gr. margarin * 5 çorba kaşığı pudra şekeri * 125 gr. bitter çikolata * 3 çorba kaşığı kakao * 1/2 su bardağı süt * 1 çay kaşığı vanilya
Ekşili pancar Isıtılmış yağda soğanı sararıncaya ve yumuşayıncaya kadar soteleyin. Pancarı ilave edip, karıştırarak 5 dakika daha soteleyin. Salçayı katıp, iyice karıştırın. Pancarlı karışıma mercimek, nohut, tuz ve üzerlerine çıkacak kadar su ilave edip karıştırın ve kısık ateşte pancarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Limon suyunu ekleyip karıştırın ve 1-2 dakika daha pişirin. Sarmısak ve kuru naneyi birlikte dövün. Pişen yemeğin üzerine sarmısaklı nane serperek servis yapın.
MALZEMELER *1 adet sarı pancar * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet soğan * 1 çorba kaşığı salça * 1 çay bardağı yeşil mercimek * 1 çay bardağı nohut * Tuz * 1 adet limonun suyu * 3 diş sarmısak * 1 çorba kaşığı kuru nane
Bakla çorbası Soğan ve kanatları yağda, ağır ateşte yumuşatın. Ateşi hızlandırıp, kaynar suyu koyup, 10 dakika kaynatın. Baklaları katın, kaynadıktan sonra ateşi kısın ve bakla yumuşayana kadar pişirin. Un ve yoğurdu topak kalmamasına dikkat ederek karıştırın. Çorbanın suyundan ilave ederek inceltin. Hindili baklaya, karıştıra karıştıra yedirip, 5 dakika kaynatın. Nane ve dereotu serpip sıcak servis yapın.
MALZEMELER * 1 tabak hindi kanat (3'e bölünmüş) * 4 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet büyük boy soğan (iri doğranmış) * 6 su bardağı su (kaynar) * 1/2 kg. içsiz körpe bakla (1 cm. doğranmış) * 1 su bardağı yoğurt (süzme) * 3 çorba kaşığı un * 1/2 demet nane (yapraklanmış) * 1/2 demet dereotu (iri kıyılmış)
|