Pancarlı kek
Pancarları ince soyup, iri rendeleyin. Tereyağı, limon kabuğu rendesi ve şekeri köpüklü bir kıvama gelinceye kadar mikserle çırpın. Yumurtaları tek tek iyice çırparak ilave edin. Tereyağlı karışımı büyük bir kaba alıp, tahta kaşık kullanarak pancar, üzüm ve unları karıştırın. Karışımı 20 cm. çapında yağlanmış, tabanı ve kenarları fırın kağıdı ile kaplanmış bir kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 1,5 saat pişirin. 10 dakika dinlendirin. Arzu ederseniz üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
MALZEMELER 22 dilim * 3 adet büyük boy pancar (temizlenmiş)
* 250 gr. tereyağı (yumuşatılmış)
* 3 tatlı kaşığı limon kabuğu (ince rendelenmiş)
* 1,5 su bardağı tozşeker
* 4 adet yumurta
* 1 çay bardağı kuru kuşüzümü
* 1,5 su bardağı un
* 1,5 su bardağı kekun
|