Lezzet Güneşi
Zencefilli sebze çorbası Etli kırmızı biber, soğan ve sarmısakları hafif yağlanmış bir fırın kabına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında malzemeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra sarmısakları sıkarak kabuklarını çıkarın. Etli kırmızı biberleri temizleyin. Isıtılmış yağa, zencefil, tane kimyon ve tane kişnişleri ilave edin, kısık ateşte karıştırarak yaklaşık 5 dakika soteleyin. Patatesleri katıp sebze suyunu ekleyin, kapağı kapalı olarak, kaynama noktasına kadar hızlı ateşte ısıttıktan sonra ateşi kısın ve yaklaşık 30 dakika pişirin. Sarmısak, soğan, etli kırmızı biber, tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha pişirin. Püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin, tekrar tencereye aktarıp, ısıtın. Krema gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER * 3 adet etli kırmızı biber (ikiye kesilmiş) * 1/4 adet kırmızı soğan * 2 diş sarmısak (kabuklu) * 3 tatlı kaşığı zeytinyağı * 5 cm. taze zencefil (rendelenmiş) * 1 çay kaşığı tane kimyon * 1 adet büyük boy patates (iri doğranmış) * 4 su bardağı sebze suyu * 4 çorba kaşığı krema * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
Sarmısaklı ekmek Ekmekleri alt kısımlarında 1'er cm. kalınlık kalacak şekilde, 2'şer cm. aralıklarla verev kesin. Tereyağını krema haline getirin ve diğer malzemeleri de ilave edip, iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı, ekmek dilimlerinin aralarına sürüp, ekmekleri bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 5 dakika pişirip, servis yapın.
MALZEMELER * 3 adet baget ekmek * 125 gr. tereyağı * 1 diş sarmısak (dövülmüş) * 2 çorba kaşığı maydanoz (doğranmış)
|