| | Yüz milyon yıllık tarih kitabı: Şarap Son yıllarda bağların bulunduğu toprakla ilgili bir altın çağ yaşanıyor. Şarap uzmanları ve jeologlar, içtiğimiz şarabın içine topraktaki aromaların nasıl geçtiğini araştırıyor. Bütün dünyada her gün yükselen şarap merakı, elbette Türkiye'yi de etkiliyor. Bizde de özellikle genç...devamı |
|
| | Sabahtan akşama kadar süren keyif Fenerbahçe'deki True Blue, deniz manzaralı bir restoranda, lezzetli bir yemek yemeyi hayal edenleri Boğaz'a gitmekten kurtarıyor.. Doğma büyüme Kadıköylüyüm. Hayatının, kısa da olsa bir dönemini, denizle haşır neşir geçirme olanağını bulan şanslı İstanbullulardan sayılırım. Marmara'dan...devamı |
|
| | Uskumru dolması en kral meze seçildi Efe Rakı'nın düzenlediği meze yarışmasına binden fazla tarif gönderildi. Birincilik emekli aşçı Hüner Seren Denizman'ın oldu. Türkiye'nin ilk özel rakısı Efe Rakı'nın düzenlediği En Kral Meze Yarışması'nın büyük ödülünü 'uskumru dolması' kazandı. 2 bin 500 dolarlık büyük ödül, binden...devamı |
|
| | Türk mutfağının çağdaş yüzü Tarihi fermanlar, padişah tuğraları ve Levent'e bakan aydınlık cephesiyle dekorasyonu da çok hoş. İstanbul'un tarihi yarımadası üzerinde bundan 35-40 yıl önce kalite açısından birbiriyle rekabet eden üç restoran vardı. Bunlardan ikisi Sirkeci Garı'nın tam karşısında, Ankara Caddesi'nin...devamı |
|
| | Manzara mükemmel mönü esprili İstiklal Caddesi'ndeki Mısır apartmanında yer alan 360'ın mükemmel bir manzarası var. Mekânın mönüsü iyi bir grafikerin elinden çıkmış olmasının yanı sıra, esprili bölüm başlıklarıyla da dikkat çekici. Günün ve gecenin her saatinde cıvıl cıvıl kalabalık İstiklal Caddesi'nde, Tünel'den...devamı |
|
| | Cankurtaran'da balık keyfi Sur Balık Lokantası, Boğaz'da deniz ürünleri yemekten sıkılanlar için farklı bir adres. İstanbul'da balık yemeğe gidileceği zaman, çoğu kişinin aklına genellikle Boğaziçi'nin geldiğini tahmin ediyorum. Nitekim kentin balık lokantalarının yüzde 80'i Galata Köprüsü'nden Anadolu ve Rumeli...devamı |
|
| | Kebap ve tatlı dünyasında bir dev Temeli Urfa'da atılan Hacı Bozan Oğulları bugün İstanbul'un en büyük yemek sektörü markalarından biri. İncirli'deki mekânında ise Güneydoğu'nun sevilen lezzetlerini tatmak mümkün. Kapılarını ilk kez 1957 yılında Gedikpaşa'da açan Hacı Bozan Oğulları, bugün İstanbul'un en büyük ve en...devamı |
|
| | Başkentin ünlü lezzet durağı Pek çok yabancı devlet görevlisini ağırlayan Washington, Ankara'nın en ünlü restoranlarından biri. Türk mutfağı ağırlıklı mönüsü ise dikkat çekici. Bilirsiniz; ünlü ozan Yahya Kemal'e, "Ankara'nın en çok nesini seversiniz?" diye sormuşlar. "İstanbul'a geri dönüşünü," yanıtını vermiş. Ben...devamı |
|
| | Şampiyon artık Bodrum'da Kokoreç ve midye tava denilince ilk akla gelen adreslerden biri olan Şampiyon, İstanbul'un farklı semtlerinden sonra yedinci şubesini Bodrum'da açtı. Geçmişi 50'li yıllara uzanan bu lezzet durağının öyküsünü sahibi Necati Tokgöz anlattı. Dumanı üstünde enfes bir kokoreç ya da bol soslu...devamı |
|