Prenses şeftali
Şeftali ve muzları porsiyonluk fırın kaplarına paylaştırın. Yulaf ezmesi ve sütü kısık ateşte, yulaf ezmesi sütü çekinceye kadar karıştırarak pişirin. Tereyağ, şeker ve pekmezi bir tavada yağ eriyene kadar ısıtıp, yulaf lapası ve unu ilave edip, karıştırın. Hazırladığınız karışımı, meyvelerin üzerine döküp, yayın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırına üzeri altın sarısı olup katılaşıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Biraz soğumasını bekleyin, arzu ederseniz krema ile birlikte servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik * 600 gr. şeftali kompostosu (süzülmüş)
* 4 adet muz (dilimlenmiş)
* 2/3 su bardağı yulaf ezmesi
* 2/3 su bardağı süt (ılık)
* 85 gr. tereyağı
* 1 çay bardağı esmer şeker
* 1 çorba kaşığı pekmez
* 2 çorba kaşığı un
* Krema (servis için)
|