Şeftali güzellemesi
Şeftalileri dilimleyin. 6 adet şeftali dilimini süslemek için ayırın. 25 santim çapındaki servis kabına şeftali dilimlerini istediğiniz şekilde yerleştirip, üzerine hindistancevizi serpin. Süte mısır nişastası, un, tozşeker, tereyağı ve vanilyayı ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin. Karışım iyice soğuduktan sonra krem şantiyi ilave edip mikserle 5 dakika çırpın. Şeftalilerin üzerine döküp buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Ayırdığınız şeftali dilimleri ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
MALZEMELER * 1 kilo şeftali
* 3 çorba kaşığı hindistancevizi
* 2 su bardağı süt
* 3 çorba kaşığı mısır nişastası
* 1 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı tozşeker
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* 1 paket vanilya
* 1 poşet krem şanti
* 10 adet taze nane yaprağı
|