Pirinçli börek
Öncelikle 1 su bardağı pirinci haşlayıp, süzgeçten geçirin. Küçük bir tavada sıvıyağda 1 adet rendelenmiş soğan ve çorba kaşığı kıymayı kavurun. Tavayı ocaktan alın. Yarım demet ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, 1 adet yumurta akı ve haşlanmış pirinci ekleyip karıştırın. 100 gram margarini eritin. 2 adet yufkayı yağlayıp, pirinçli harcın üzerine kapatın. Yufkaların üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Servis yapın.
MALZEMELER * 1 su bardağı pirinç
* 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
* 1 adet rendelenmiş soğan
* 2 çorba kaşığı kıyma
* Yarım demet maydanoz
* 1 adet yumurta akı
* Tuz, karabiber
* 100 gram margarin
* 4 adet yufka
* 1 yumurta sarısı
|