kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Pişirme sunum ve sofra sırları
Japon kadınları neden her daim genç ve zayıf
Tipik bir japon mönüsünde neler oluyor?
Pişirme sunum ve sofra sırları

Pişirme sunum ve sofra sırları

KÜÇÜK TABAKLAR
Japonlar birkaç çeşit yemek yiyeceklerse, hepsi için farklı bir tabak kullanıyorlar. Böylece iki yemek arasında ara vererek midelerini dinlendirme şansları oluyor. Moriyama kitabında Japon yemeklerinin sunumuna da yer veriyor.

Tabağınızı hiçbir zaman tam olarak bitirmeyin.

Hiçbir yiyeceği büyük porsiyonlar halinde tüketmeyin.

Her yiyeceği kendine ait özel tabağında servis edin. nAz her zaman daha çoktur.

Her yiyecek doğal güzelliğini sergileyecek biçimde yerleştirilmelidir.

* Yiyecekler hafif hazırlanmalıdır.

* Taze olan her zaman en iyisidir.

PİŞİRME TEKNİKLERİ
Yemeklerin çoğu az pişmiş ya da çiğ yeniyor. Japon kadınları yemeklerini daha çok haşlama, buharda pişirme ve ızgara gibi yöntemlerle hazırlıyorlar. Buharda pişirilen gıdalar daha yumuşak oluyor ve besin değerlerini koruyor. Japonlar yemekleri yumuşatmak için ayrıca yağa da bu nedenle hiç ihtiyaç duymuyorlar. Japonlar ayrıca neredeyse hiç süt ürünü tüketmemelerinin yanı sıra tereyağı nedir bilmiyorlar. Bunun yerine soya ve susamdan oluşan bitkisel yağları tercih ediyorlar. Bu da Japonların hiçbir hayvansal yağ tüketmedikleri anlamına geliyor. Yani, tükettiğimiz yağ çok önemli!

YİYECEKLE FARKLI İLİŞKİ
Moriyama'ya göre Japon kadınlarının hem uzun ömürlü hem de ince olabilmelerinin nedeni diyet yapmıyor olmaları! Japonlar yedikleriyle ilgili farklı bir düşünceye sahipler. Çeşitli ürünlere dayanan bir beslenme uyguluyorlar ve kısıtlama ve yasakları pek umursamıyorlar. Yemeklerin sunumuna ve hazırlanışına verdikleri önem, mutfakla haşır neşir olurken tokluk hissi yaşamalarına neden oluyor. Sofraya oturduklarında da az ve öz yemek yiyorlar. Bunun yanı sıra her şeyden çok az miktarda tüketme eğilimleri var.
DİĞER İYİ YAŞA HABERLERİ
 Başarılı seksin sırrı cinsel zekâda gizli
 Kısa ayrılıklar erotizmi besler
 Vücudunuzu yenileme zamanı
 Sağlıklı beslenme hurafeleri
 Dernek hayatlarını değiştirdi
 Doktorları daha çok kadınlar şikayet ediyor
 Yürüyüş stresi azaltır kolesterolü düşürür
 Kanseri yendi hastalara umut oldu
 Karlı dağların dişi komandoları
 Çileği seviyorsunuz peki ya vücudunuz?
 Sağlığınızı kendiniz yaratın
 Stresin nedenini çözmelisiniz
 Kendinize güvenin herkes sizi beğensin
 Stresin götürdüklerini önemseyin
 Yoksullara bedavaya estetik
 Hayattan yüksek beklenti ve stres sağlığı bozuyor
 Enerjinizi tekrar depolamak için
 Rahat bir vücutla deliksiz uyku uyuyun
 Başkalarının hayatını yaşamayın
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
  » İyi Yaşa
Bu kız sizi dans ettirecek
Bu kız sizi dans ettirecek
Anlaşılan onun adını bu yaz sık sık duyacağız. Zeliha Sunal,...
Başka dünyanın çocukları
Belçika'nın Antwerp şehrinde yapılan Özel Olimpiyatlar'a Türkiye...
Tüketim çılgınlığına karşı bireysel devrim: Freeganizm
Dünya vatandaşı olmak; çevreyle barışık yaşamak; hava, ses veya...
Prensesi uyutmayan minik yeşil tane
Yatağının altındaki tek bezelye tanesi yüzünden uyuyamayan prenses; dereotlu,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.