Peynirli pancar salatası
Pancarları lorla birlikte sığ bir kaba koyun. Kapaklı bir kapta sirke, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi çalkalayın. Sosu salatanın üzerine döküp, en az bir saat dinlendirin. Üzerlerine taze nane, maydanoz ve dereotundan tercih ettiğiniz birini ya da hepsini serperek servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik * 250 gr. lor peyniri (tuzsuz)
* 250 gr. pancar (haşlanmış, elma dilimi doğranmış)
* 5 sap nane (ince doğranmış)
* 5 sap maydanoz (ince doğranmış)
* 3 sap dereotu (ince doğranmış)
* 2 çorba kaşığı sirke
* 1/2 limonun suyu
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
|