Vişneli mekik
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırıp aklarını kar haline getirin. Şekerle yağı çırpıp, yumurtaların sarılarını ilave edin. Yavaş yavaş hepsini karıştırın. Diğer malzemeleri ekleyip, tahta bir kaşıkla hepsini karıştırın. Mekik şeklindeki kalıpları yağlayıp, hamurdan 1 çorba kaşığı koyun. Önceden 170 derece ısıtılmış fırında kızarana dek pişirin. Soğuyunca kalıptan çıkarıp servis yapın.
MALZEMELER * 3 yumurta
* 1,5 su bardağı şeker
* 125 gram margarin
* 1 çorba kaşığı yoğurt
* 1 komposta kasesi vişne
* 1 çay bardağı badem veya fındık
* 2,5 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 vanilya
* 2 çorba kaşığı çikolata kırığı
* 30 adet kek kağıdı
|