|
|
|
|
Jürinin işi hiç kolay değil
GELEN şaraplar gruplandırılıp hazırlanıyor. Bütün şaraplar dört rakamlı bir şifre ile kadife torbaya alınıyor. Hangi şarabın hangi numara altında yarıştığını bir tek noter biliyor. Size sunulan şarabı elinizdeki çizelgeye göre renk, buke ve tadı ile değerlendiriyorsunuz. Her şarap için 5-6 dakika zaman kullanarak 100 üzerinden not veriyorsunuz. Bu sürenin dışına taşmanın tek istinası var: Servis olunan örnek tatminkar değilse ikinci şişe talep edilebiliyor. Ama üçüncüsü yok. Kağıdı boş kullanıyorsunuz. Bu Robert Parker koşuşturmasının bir kez dışına çıkılıyor. Diğer juri üyelerini örgütlüyorum. Hepimiz aynı anda üçüncü şişeyi istiyoruz. Martelli şöyle bir jüriyi süzüyor: "Evet" diyor, "Pesce di April", 1 Nisan İtalya'da da önemli bir gelenektir! Peki, ya dünyanın en önemli şarap yarışmasının sonuçları? Haftaya!
|
|
|
|
|
|
|
|
|