kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Torik lakerdası sevenlere
Balık ustasının balıkçılık dersi
Torik lakerdası sevenlere
Deveciyan 103 yıl yaşadı

Torik lakerdası sevenlere


DEVECİYAN hayatında hiç balık avlamamış birine hangi oltayı nasıl kullanacağının bilgilerini de verirken, bir yandan da örneğin toriğin karnıyarık şeklinde tuzlanmasını ve dilimlenmiş halde lakerdasının yapılmasını da okurlarına öğretiyor. Bununla da yetinmiyor, palamudu tütsülenmiş halde saklayıp yemek isteyenlere de yolunu öğretiyor. Marmaramızın son prenslerinden lüfer için de Deveciyan, "İstanbul sularında yakalanan lüferin eti, başka yerlerdekilerle kıyaslanmayacak kadar üstündür", diyor. Boylarına göre aldıkları adları şöyle sıralıyor: "25 ila 40 tanesi 1 kilo gelen küçük lüferlere 'defne yaprağı'; 16 ila 20 tanesi 1 kilo gelen lüferlere 'çinekop', 10 ila 14 tanesi 1 kilo gelenlere 'sarıkanat'; 2 ila 8 tanesi 1 kilo gelenlere 'lüfer'; tanesi 1 kilo ve daha fazla olan lüferlere de 'kofana' denilir." Bu büyük balık ustası, denizlerimizin hangi noktalarında, hangi tarihlerde, hangi tür olta ve yem ile lüfer avlayabileceklerini de en küçük detayına kadar veriyor.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Tavuklarımıza lezzet geldi
 'Baklava bizimdir bizim kalacaktır'
 Ece'den mutfak dersleri
 Kahvaltıda Van lezzeti
 Bulgur sonunda sınıf atladı
 Zengin olmanın derdi başka
 Bize de mi lolo?
 Isparta'yı mutlaka keşfedin
 Şarapçıların bilek güreşli
 Ağız tadıyla okunacak dergi...
 Kırmızı noktalı kahvehaneleri bir padişah kapattı diğeri açtı
 Anne kahvaltısı için günün her saati gidilebilir
 Kuşkonmazın zamanı geldi
 Şarap dünyasının son gözdeleri
 Mis kokan zencefilli kurabiyeler
 Baharatı kendinden
 Tarihi köşkün bahçesinde sayısız lezzet alternatifleri
 Ev yapımı makarnası ve çıtır pizzası ünlü
 Verona'da takdis edilen şaraplar
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
AHMET ÖRS
Tavuklarımıza lezzet geldi
Bir süre önce "Tavuğumu...
Kıyamet habercisi
Kıyamet habercisi
Geçen yıl bu zamanlar onu Tahranlılar ve mollalar dışında kimse...
Sizce Aliye kimi seçmeli?
Sizce Aliye kimi seçmeli?
atv'nin reyting rekorları kıran dizisi Aliye, salı günü sezonun son...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.