Lezzet Güneşi
Zeytinyağlı bakla Suya un ve sıkılmış limonu kabuğu ile atıp, karıştırın. Baklaları ayıklarken bu suya atın. Arada karıştırın. Tencerenin dibine soğanın ve sarmısağın yarısını, dereotunun kalın saplarını yerleştirin. Üzerine iki sıra bakla sıralayın. Kalan soğan, sarımsak, limon, şeker ve tuzu serpin. Zeytinyağı ve kaynar suyu üzerine gezdirin, tabak ile üzerlerini bastırıp, tencerenin kapağını kapatın. Hızlı ateşte 10 dakika kaynatıp, ateşi hafifletin ve baklalar yumuşayana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirin. Üzerine 3-4 çorba kaşığı ayırdığınız zeytinyağını döküp, dereotu yapraklarını serpin ve sarmısaklı yoğurtla servis yapın.
MALZEMELER * 1 kg. bakla (taze)
* 4 su bardağı su
* 2 çorba kaşığı un
* 1/4 adet limon 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 adet büyük boy soğan (enden halka doğranmış) 10 diş sarımsak10 dal dereotu (ince kıyılmış, sapları ayrılmış)
* 1/4 adet limon (çok ince kıyılmış)
* 1 tatlı kaşığı şeker 1 su bardağı zeytinyağı (3 çorba kaşığını ayırın)
* 1/2 su bardağı su (kaynar)
* Tuz
Şakşuka Patlıcanların üzerine tuz serpin, 30 dakika dinlendirip bol suyla yıkayın ve kurulayın. Kızgın yağda sırasıyla patates, kabak, patlıcan ve biberleri, her tarafları hafif sararıncaya kadar kızartın, delikli kepçe ile havlu kağıt üzerine çıkarın ve fazla yağlarını süzün. Isıtılmış zeytinyağında soğanları karıştırarak yumuşayıp, hafif sararıncaya kadar soteleyin, domatesleri ilave edin, karıştırarak 2-3 dakika kadar pişirin. Sarımsak, sirke, tuz, kızarttığınız patates, kabak ve patlıcanları katıp, harmanlayın. Üzerine biberleri serperek servis yapın.
MALZEMELER
* 1 adet patlıcan (küp doğranmış)
* 1 adet kabak ( küp doğranmış)
* 1 adet patates (küp doğranmış)
* 2 adet yeşil biber (küp doğranmış)
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 adet soğan (ince kıyılmış)
* 2 adet domates (kabukları ve çekirdekleri çıkarılmış,
* 1 diş sarımsak dövülmüş)
* 1 çay kaşığı sirke
* Tuz (arzu edilen miktarda)
* Sıvıyağ
|