kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Zeytinyağlı bakla
Suya un ve sıkılmış limonu kabuğu ile atıp, karıştırın. Baklaları ayıklarken bu suya atın. Arada karıştırın. Tencerenin dibine soğanın ve sarmısağın yarısını, dereotunun kalın saplarını yerleştirin. Üzerine iki sıra bakla sıralayın. Kalan soğan, sarımsak, limon, şeker ve tuzu serpin. Zeytinyağı ve kaynar suyu üzerine gezdirin, tabak ile üzerlerini bastırıp, tencerenin kapağını kapatın. Hızlı ateşte 10 dakika kaynatıp, ateşi hafifletin ve baklalar yumuşayana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirin. Üzerine 3-4 çorba kaşığı ayırdığınız zeytinyağını döküp, dereotu yapraklarını serpin ve sarmısaklı yoğurtla servis yapın.

MALZEMELER
* 1 kg. bakla (taze)

* 4 su bardağı su

* 2 çorba kaşığı un

* 1/4 adet limon 1 tatlı kaşığı tuz

* 1 adet büyük boy soğan (enden halka doğranmış) 10 diş sarımsak10 dal dereotu (ince kıyılmış, sapları ayrılmış)

* 1/4 adet limon (çok ince kıyılmış)

* 1 tatlı kaşığı şeker 1 su bardağı zeytinyağı (3 çorba kaşığını ayırın)

* 1/2 su bardağı su (kaynar)

* Tuz

Şakşuka
Patlıcanların üzerine tuz serpin, 30 dakika dinlendirip bol suyla yıkayın ve kurulayın. Kızgın yağda sırasıyla patates, kabak, patlıcan ve biberleri, her tarafları hafif sararıncaya kadar kızartın, delikli kepçe ile havlu kağıt üzerine çıkarın ve fazla yağlarını süzün. Isıtılmış zeytinyağında soğanları karıştırarak yumuşayıp, hafif sararıncaya kadar soteleyin, domatesleri ilave edin, karıştırarak 2-3 dakika kadar pişirin. Sarımsak, sirke, tuz, kızarttığınız patates, kabak ve patlıcanları katıp, harmanlayın. Üzerine biberleri serperek servis yapın.

MALZEMELER

*
1 adet patlıcan (küp doğranmış)

* 1 adet kabak ( küp doğranmış)

* 1 adet patates (küp doğranmış)

* 2 adet yeşil biber (küp doğranmış)

* 1 çay bardağı zeytinyağı

* 1 adet soğan (ince kıyılmış)

* 2 adet domates (kabukları ve çekirdekleri çıkarılmış,

* 1 diş sarımsak dövülmüş)

* 1 çay kaşığı sirke

* Tuz (arzu edilen miktarda)

* Sıvıyağ

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 22-05-2006
 Zencefilli kurabiye   / 21-05-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 20-05-2006
 Vişneli irmik pudingi   / 19-05-2006
 Lezzet Güneşi   / 18-05-2006
 Lezzet Güneşi   / 17-05-2006
 Lezzet Güneşi   / 16-05-2006
 Kıymalı sebzeli sandviç   / 15-05-2006
 Yeşil soslu makarna   / 14-05-2006
 Ispanaklı patates köşkü   / 13-05-2006
RAHŞAN GÜLŞAN
Ve MTV, RTÜK'le tanışır
Geçen hafta MTV Türkiye'nin...
HAKAN & UTKU
Kekeme indirimli alo
Kekeme bir vatandaşımız Telekom'a...
SEDA KAYA GÜLER
Erkekte masumiyet
Bütün alem biliyor ki; adam çapkın...
ŞENGÜL BALIKSIRTI
Bodrum, Hande Yener ve Serdar Ortaç
Bir hayat öpücüğü...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Zeytinyağlı bakla
Suya un ve...
Reflü kabusuna beş delikle son
Reflü kabusuna beş delikle son
Stresli kent yaşamının getirdiği reflü, ülserin pabucunu dama attı.
Parmak bebek yaşamayı başardı
Parmak bebek yaşamayı başardı
Henüz 6 aylıkken anne karnından alınan Çağla Bebek, dünyada 400...
Bodrum tatili burunlarından geldi!
Bodrum tatili burunlarından geldi!
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı resmi tatil olup, bir de cuma gününe...
Paris'te aşk tatili
Paris'te aşk tatili
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı fırsat bilen İstanbul'un...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.