Lezzet Güneşi
Fırında limonlu elma Elmaların her birinin çekirdekli kısımlarını keskin bir bıçakla limon dilimlerinin yerleştirilebileceği genişlikle temizleyin. Limon dilimlerini şeker ve tarçına batırarak her taraflarını kaplayıp, elmaların ortasına yerleştirin. Elmaları bir fırın kabına yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.
MALZEMELER * 4 adet büyük boy elma * 1 adet limon (yarım ay şeklinde dilimlenmiş) * 1 çay bardağı esmer şeker * 1 tatlı kaşığı tarçın
Ispanaklı börek Ispanakları kaynar suya batırın, hafif yumuşayıncaya kadar bekletip, delikli kepçe ile çıkartın, iyice süzün ve iri doğrayın. Isıtılmış yağda soğan ve sarmısakları karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar soteleyin. Derin bir kapta ıspanak, soğan, fesleğen, maydanoz, nane, beyaz peynir, et, limon kabuğu rendesi, kimyon ve yumurtayı iyice harmanlayın. Yağlanmış 2 litrelik fırın kabına bir adet yufka yayın, üzerini bir çorba kaşığı zeytinyağı ile yağlayın, ikinci yufkayı yayın, yağlayın ve üçüncü yufkayı yayın. Hazırladığınız harcı içine dökün, kaşığın tersiyle hafifçe düzeltin. Kalan üç yufkayı da harcın üzerine aralarına birer çorba kaşığı yağ sürerek yerleştirin. Fırın kabından taşan yufkanın kenarlarını hamurun kenarında hafif kalın bir rulo olacak şekilde kıvırarak toplayın. En üst yufkayı da yağlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirdikten sonra fırının kapağını açmadan ısıyı 180 dereceye düşürün ve yufka altın sarısı renk oluncaya kadar yaklaşık 30 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER * 500 gr. ıspanak * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 adet orta boy soğan * 2 diş sarmısak * 6 sap fesleğen * 6 sap maydanoz * 2 çorba kaşığı nane * 400 gr. beyaz peynir * 250 gr. piliç eti * 1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi * 1 tatlı kaşığı kimyon * 2 adet yumurta * 6 adet yufka * 6 çorba kaşığı zeytinyağı
Vişneli tart Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 2-3 dakika bekletin. Yağlanmış porsiyonluk tart kalıplarına yerleştirin, kenarlardaki fazla hamurları kesin. Krema ve yumurta sarısını koyulaşıncaya kadar iyice çırpın, vişneyi ilave edip harmanlayın ve milföy hamurlarına paylaştırın. Üzerlerine esmer şeker serpin, önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamurların kenarları altın sarısı oluncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
MALZEMELER * 6 adet milföy hamuru * 450 gr. vişne (şoklu, süzülmüş) * 1,5 su bardağı krema * 1 adet yumurta sarısı * 3 çorba kaşığı esmer şeker
|