kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Kıtır köfte
Isıtılmış zeytinyağına domates ve yapraklanmış kekikleri ilave edin. Orta ateşte tavayı sallayarak 2-3 dakika pişirin. Cızbız köfteleri ambalajının üzerinde önerilen şekilde ısıtın ve sıcak tutun. Tabaklara yoğurdu paylaştırın, kaşığın tersiyle yayın. Üzerine köfteleri yerleştirin, mısır cipsi ve sivribiberleri serpin, domates sosunu gezdirin, kalan kekik dallarıyla süsleyerek servis yapın.

3 kişilik

MALZEMELER
*
1 tabak tavuk cızbız köfte
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet büyük boy domates (soyulmuş, küçük küp doğranmış)
* 2 dal kekik (1 dal süslemek için ayrılmış, kalan yapraklanmış)
* 1/2 kg. yoğurt
* 1/4 paket mısır cipsi
* 1 adet yeşil sivribiber

Hellimli poğaça
Unun ortasını havuz şeklinde açın, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, yumurta sarısı, tuz, limon suyu ve suyu katın. Aynı yöne dairesel hareketlerle una yedirin. Hamur fazla yumuşaksa biraz un ilave edin veya gerekirse su katın. Düz unlu bir yüzeyde hamur özleşene kadar yaklaşık 5 dakika yoğurun. Hamurun üzerine un serpip, mutfak havlusu örtün ve en az 15 dakika dinlendirin. Hamuru 2-3 dakika daha yoğurup, en az 15 dakika daha dinlendirin. Hellim peyniri ve naneyi harmanlayın. Hamuru 20 eşit parçaya kesin ve her parçayı düz unlu bir yüzeyde 7-8 cm. çapında açın. Ortasına uzunlamasına bir çorba kaşığı naneli hellim peynirini yayın. Kenarlarını harcın üzerine bohça şeklinde kapatın. Kat kısmı tepsiye gelecek şekilde, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine fırça ile kalan zeytinyağını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

20 adet

MALZEMELER
*
500 gr. un (elenmiş)
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet yumurta sarısı
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı limon suyu
* 1/2 su bardağı su
* 150 gr. hellim peyniri (rendelenmiş)
* 2 çorba kaşığı nane (ince kıyılmış)

Kazandibi
Sakızı havanda dövün. Sütü kaynattıktan sonra şekeri ekleyin. Pirinç ununu suyla ezip bulamaç haline getirin. Azar azar ve karıştırarak süte yedirin. Muhallebiyi yoğunlaşıncaya kadar devamlı karıştırarak, yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Ateşten almadan önce 1 kaşık tereyağı ve dövülmüş damlasakızı ekleyin. Bir tepsiyi yağlayın, pudraşekerini serpiştirin, muhallebiyi dökün, ocağa oturtun ve kısık ateşte, dibi kızarıncaya kadar 15-20 dakika pişirin. Dibi tutmayan tepsi kullanırsanız bu işlem kolay olacaktır. Yanık kokusu alınca ateşi söndürün. Kazandibini kolay çıkarabilmek için tepsiyi bir iki dakika soğuk suya oturtun, sonra soğumaya bırakın. Soğumuş kazandibini önce şerit halinde kesin. Şeritleri istediğiniz büyüklükte bölün ve bir spatula ile tepsiden sıyırıp, ikiye katlayarak tabaklara aktarın. Kaymak ya da dondurmayla servis yapın.

6 kişilik

MALZEMELER
* 2 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı şeker
* 1/2 su bardağı pirinç unu
* 2 adet damlasakızı
* 15 gr. tereyağı
* 2 çorba kaşığı pudraşekeri

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kıymalı sebzeli sandviç   / 15-05-2006
 Yeşil soslu makarna   / 14-05-2006
 Ispanaklı patates köşkü   / 13-05-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 12-05-2006
 Lezzet Güneşi   / 11-05-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 10-05-2006
 Lezzet Güneşi   / 09-05-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 08-05-2006
 Lezzet Güneşi   / 07-05-2006
 Komşuyanı   / 06-05-2006
RAHŞAN GÜLŞAN
Karpuz kabuğu havuza düştü!
Konu fotoğrafında karpuzu...
HAKAN & UTKU
Baklava gitti mi?
Yunanlılar baklavayı AB lezzetleri...
ŞENGÜL BALIKSIRTI
Bir kadın, bir erkek bir de bebek...
Karnını tutarak...
SEDA KAYA GÜLER
Çocuklar haklı
Magazinci arkadaşlar pek sever ünlülerin...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Kıtır köfte
Isıtılmış zeytinyağına...
Ancak ideal kiloda hamile kalabilirsiniz
Ancak ideal kiloda hamile kalabilirsiniz
Kadınlarda fazla kilo kısırlığa neden oluyor. Aşırı zayıflık da...
Doktorlar kalp mahkemesi kurdu
Doktorlar kalp mahkemesi kurdu
Dünyanın en ünlü kardiyologları, kalp hastalıklarının tedavisindeki...
Elif ile Derin için bahse girdiler!
Elif ile Derin için bahse girdiler!
Önceki yıl Çırağan Sarayı'nda evlenen Cem-Caroline Habib...
Damat dağıldı!
Damat dağıldı!
Aziz Yıldırım'ın kızı Hande ile evlenen 'sıkı' Galatasaraylı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.