Lezzet Güneşi
Kıtır köfte Isıtılmış zeytinyağına domates ve yapraklanmış kekikleri ilave edin. Orta ateşte tavayı sallayarak 2-3 dakika pişirin. Cızbız köfteleri ambalajının üzerinde önerilen şekilde ısıtın ve sıcak tutun. Tabaklara yoğurdu paylaştırın, kaşığın tersiyle yayın. Üzerine köfteleri yerleştirin, mısır cipsi ve sivribiberleri serpin, domates sosunu gezdirin, kalan kekik dallarıyla süsleyerek servis yapın.
3 kişilik
MALZEMELER * 1 tabak tavuk cızbız köfte * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet büyük boy domates (soyulmuş, küçük küp doğranmış) * 2 dal kekik (1 dal süslemek için ayrılmış, kalan yapraklanmış) * 1/2 kg. yoğurt * 1/4 paket mısır cipsi * 1 adet yeşil sivribiber
Hellimli poğaça Unun ortasını havuz şeklinde açın, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, yumurta sarısı, tuz, limon suyu ve suyu katın. Aynı yöne dairesel hareketlerle una yedirin. Hamur fazla yumuşaksa biraz un ilave edin veya gerekirse su katın. Düz unlu bir yüzeyde hamur özleşene kadar yaklaşık 5 dakika yoğurun. Hamurun üzerine un serpip, mutfak havlusu örtün ve en az 15 dakika dinlendirin. Hamuru 2-3 dakika daha yoğurup, en az 15 dakika daha dinlendirin. Hellim peyniri ve naneyi harmanlayın. Hamuru 20 eşit parçaya kesin ve her parçayı düz unlu bir yüzeyde 7-8 cm. çapında açın. Ortasına uzunlamasına bir çorba kaşığı naneli hellim peynirini yayın. Kenarlarını harcın üzerine bohça şeklinde kapatın. Kat kısmı tepsiye gelecek şekilde, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine fırça ile kalan zeytinyağını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Ilık servis yapın. 20 adet
MALZEMELER * 500 gr. un (elenmiş) * 4 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet yumurta sarısı * 1/2 çay kaşığı tuz * 1 tatlı kaşığı limon suyu * 1/2 su bardağı su * 150 gr. hellim peyniri (rendelenmiş) * 2 çorba kaşığı nane (ince kıyılmış)
Kazandibi Sakızı havanda dövün. Sütü kaynattıktan sonra şekeri ekleyin. Pirinç ununu suyla ezip bulamaç haline getirin. Azar azar ve karıştırarak süte yedirin. Muhallebiyi yoğunlaşıncaya kadar devamlı karıştırarak, yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Ateşten almadan önce 1 kaşık tereyağı ve dövülmüş damlasakızı ekleyin. Bir tepsiyi yağlayın, pudraşekerini serpiştirin, muhallebiyi dökün, ocağa oturtun ve kısık ateşte, dibi kızarıncaya kadar 15-20 dakika pişirin. Dibi tutmayan tepsi kullanırsanız bu işlem kolay olacaktır. Yanık kokusu alınca ateşi söndürün. Kazandibini kolay çıkarabilmek için tepsiyi bir iki dakika soğuk suya oturtun, sonra soğumaya bırakın. Soğumuş kazandibini önce şerit halinde kesin. Şeritleri istediğiniz büyüklükte bölün ve bir spatula ile tepsiden sıyırıp, ikiye katlayarak tabaklara aktarın. Kaymak ya da dondurmayla servis yapın.
6 kişilik
MALZEMELER * 2 su bardağı süt * 1/2 su bardağı şeker * 1/2 su bardağı pirinç unu * 2 adet damlasakızı * 15 gr. tereyağı * 2 çorba kaşığı pudraşekeri
|