Hamsi pilaki
Hamsilerin sırtları ayrılmadan kılçıklarını temizleyin. Çapı 25 cm. olan yağsız bir tavada zeytinyağını ısıtın, soğan, sarmısak ve havuçları katın, karıştırarak soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. Patatesleri ilave edin, karıştırmaya devam ederek 3-4 dakika daha soteleyin. Sivribiberleri katın, bir kez karıştırın ve 2-3 dakika pişirin. Domates salçasına karıştırarak suyu ilave edin, malzemelerin üzerine gezdirip, tuz, karabiber serpin, domates ve maydanozu yayın. Hamsileri yaprak şeklinde açın, iç yüzeyleri malzemelerin üzerine, kuyrukları da merkeze doğru olacak şekilde yerleştirin. Üzerine kapak kapatıp, kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
* 20 adet hamsi
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet soğan
* 4 diş sarmısak
* 1 adet havuç
* 1 adet patates
* 2 adet yeşil sivribiber
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1/2 çay bardağı su (ılık)
* 1 adet domates
* 1/2 demet maydanoz Tuz, karabiber
|