|
|
|
|
|
|
Sortie bu yıl daha pop daha eğlenceli
Boğaz'ın dillerden düşmeyen gece hayatı yeniden hareketlenmeye başlıyor. İstanbul'un dev eğlence mekanı Sortie, harıl harıl 24 Mayıs'taki açılışına hazırlanıyor. Sortie'nin ortaklarından Erol Kaynar, kebapçısından Çin mutfağına, balığından İtalyan mutfağına kadar marka olmuş her mekanı bünyesine katmış yine... İkinci yılına giren mekanda en mühim yenilik, dünyaca ünlü Supper Club ve eğlence hayatında marka olmuş Buz Bar'ın da yer alması... Mekanın ana barı olan Buz Bar'ın patroniçesi Lal Dedeoğlu ile Erol Kaynar, henüz inşaatın devam ettiği Sortie'de biraraya geldi ve mekandaki yenilikleri ilk ağızdan GÜNAYDIN'a anlattı.
* Öncelikle, radikal bir değişim var mı Sortie'de? Lal Dedeoğlu: Var ama her şey altüst olmayacak. Sonuçta sahipleri aynı... Fakat bu sene biraz daha modern, biraz daha pop, biraz daha eğlenceli ve aktif olması için çalışıyoruz. Sevdiğimiz ve istediğimiz markaları topladık.
* Lal Dedeoğlu ve Erol Kaynar ortaklığı Buz Bar'dan mı ibaret; daha geniş bir alana mı yayılıyor? L.D: Söz sahibi Erol Bey ama birtakım yerlerin seçimine birlikte karar verdik... Bir sosyal ortaklık var yani. Çünkü biz Sortie'de yer alırken, bizi yansıtmasını arzu ettiğimiz bir mekan olsun istedik. Zaten Erol Bey'le de çalışmayı çok arzu ettik; bu piyasada onun gibi çalışılabilecek kişilere fazla rastlanmadığı için güzel bir yaz geçirmek üzere kolları sıvadık.
Erol Kaynar: Sortie bizim kontrolümüzde bir yer ama Lal'in dediği gibi biz her fikri paylaştık. Zaten düşüncelerimiz çok paralel olduğu için Buz Bar'da müştereklik yaptık. Orada ortağız. Buz'un bize katılımından çok mutluyuz, bize güç vereceğine inanıyorum. Çünkü kendi alanında Buz Bar'ın bir numara olduğunu düşünüyorum.
* Bu mekanın geçen seneden farkı ne olacak peki? E.K: Geçen sene bu planlamaları yapabilecek fazla vaktimiz olmadı. Çok ani giriştik işe, bir sürü problemlerle boğuştuk. Bir de oranın hazırlanması vardı, altyapıyı a'dan z'ye yeniledik. Orayı bitik bir halde ele almıştık; çok geç açtık. Bu sene 24 Mayıs'ta açıyoruz. Geçen seneyi kapattıktan bir ay sonra plan yapmaya başladık.
BUZ EĞLENCESİ BURADA * Buz Bar daha butik çalışan bir yer; neden Sortie gibi büyük bir mekanda olmayı istedi? L.D: Evet biz büyük mekanlarda olmaktan çok hoşlanmıyoruz aslında. Ancak bize gelen müşterilerin ve Sortie müşterilerinin ortak bir yapısı da var, onun için burası bize çok aykırı gelmedi. Büyük mekanda bir yer gibi değil, hep birlikte keyif alabileceğimiz, her şeyiyle paylaşabileceğimiz bir ev gibi düşündük.
* Bu ortaklık Buz Bar'a nasıl yansıyacak? Sizin eğlence anlayışınızı değiştirebilir mi? L.D: Değiştirmeyecek çünkü biz yazları zaten büyük yerlere geçiyoruz. Burada daha büyük ölçekli bir durum olmasına rağmen; saat 12'den sonra müziği ve eğlenceyi Buz'un kendi sistemiyle yapacağımız için, bir şekilde bizim yönümüzü değiştirecek bir şey olmayacak, biz yine kendi yönümüzde gideceğiz. İnsanlar da bizle eğlenmeye devam edecek.
* Dekorasyon? E.K: Geçen seneden çok farklı olmayacak; bu sene de geçen seneki gibi Mahmut Anlar'ın imzası olacak. Hareket noktası tamamen rahatlık olacak; yani insanların rahat edebileceği, manzarayı bölmeyen, insanların birbirlerini görebileceği bir yer...
L.D: Bu sene biraz daha pop ve hareketli bir mekan tasarladık. Dolayısıyla beyaz hakimiyeti değil, ona uygun renkler kullanılacak.
* Evet, geçen sene böyle bir şikayet vardı. "İnsanlar birbirini göremiyor; her mekan duvarlarla ayrılmış, o yüzden gelmeyi tercih etmiyorlar" denildi. İnsanlar sahiden birbirlerini görebilecekleri, sıkış tepiş mekanları mı seviyorlar? E.K: Geçen senenin telaşı ve acelesi içerisinde eksikliklerimiz vardı; tenkit edilen şey doğru. Bu sene o durumu ortadan kaldırdık. Sortie bu sene herkesin birbirini görebileceği şekilde hazırlandı. Yani insanlar birbirlerinden kopuk olmayacak.
L.D: Geçen sene çok organizasyon da yapılmadı Sortie'de; bu sene ağırlık vereceğiz.
ŞAŞAALI AÇILIŞ GEREKSİZ * Açılışla ilgili sürpriz var mı? L.D: Esasında çok şaşaalı şeyler düşünülüyordu ama tamamen benim yüzümden vazgeçildi. Bu tip yerler şaşaalı açılışlara ihtiyaç duyuyor olabilir ama ben her zaman normal açılış yapılması taraftarıyım; onun için biraz dengeledik.
E.K: Elimizde Boğaz gibi bir yer var, dünyanın en güzel köşesindeyiz. Bunu bir şekilde kullanmak lazım. İşte onu nasıl kullandığımızı açılışta göreceksiniz. Açılışta bir şeyler anlatmak istiyoruz çünkü yabancı misafirlerimiz de olacak. Supper Club'la anlaştık bir kere; onlarla birlikte gelecek çok ciddi bir topluluk var, otel rezervasyonları bile yapıldı; onlara bir şeyler göstermek lazım.
* Sortie'nin hedef kitlesi kim? Yabancı misafirler dışında başka bir eğlence anlayışı yaratma niyeti var mı? E.K: Eğlenmeyi seven ve bilen herkese kapımız açık bizim. Belli ölçüler içerisinde, huzurla, zevkle eğlenebilen herkes bizim başımızın tacıdır.
L.D: Bunu saatler de belirliyor. 7'de gelenler yemek öncesi veya iş çıkışı keyif yapan, gecenin hengamesine girmek istemeyenler... Yemek rezervasyonunu 30 yaşın üstü yapıyor, fakat 12'den sonra daha çok gençler geliyor. Onun için eğlence anlayışı saatlere göre de farklılık gösteriyor.
* Mesela pazar günleri sinema gecesi, pazarları brunch, Ibiza'daki gibi sabah eğlenceleri olacak mı? L.D: Bu dediklerinizin üçü de olmayacak. Bir kere brunch olamaz çünkü gece bu kadar çok kullanılmış bir mekanın ertesi sabaha hazırlanması çok zor. Ama caz ya da klasik müzik gibi altarnatifler olacak.
* En önemlisi Supper Club... Sanırım başka bir eğlence anlayışı getirecek İstanbul'a... E.K: Genel olarak farklılaşmaya çalıştık. Biraz kabuğundan sıyrılmış bir Sortie hazırlamaya çalışıyoruz. Buz Bar'ın gelmesiyle bu soluk da geldi. Çünkü Buz Bar şimdiye dek çok büyük mekanlarda olmak istemedi ama şimdi ciddi büyük bir mekandalar. Ve bize sözleri var; gece kulübü olarak da sadece bizde müzik yapacaklar. Supper Club ise hakikaten uluslararası bir grup. Web sayfalarına yılda 16 milyon giriş yapılıyor.
* Türkiye de girdi o sayfalara sanıyorum... E.K: Evet. Şu anda Supper Club'ın dünya rezervasyon sistemine de girdik. Dünyada tanınmaya başlıyoruz. Şu anda yurtdışından 100'ün üzerinde rezervasyon var açılışa. Otellerde yerlerini ayırttılar bile... İstediğiniz an internete girip, Türkiye'deki masanızı ayırtabileceğiniz noktadayız yani..
ŞİRİN SEVER
|
|
|
|
|
|
|
|
|