Lezzet Güneşi
Çikolatalı halka tatlısı Şeker ve yumurtaları mikserle çırpın. Şeker eriyince, elenmiş un, rendelenmiş limon kabuğu, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyerek, karıştırın. Ortası delik bir kek kalıbını yağlayarak, harcı içine dökün. Önceden 170 derece ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Şerbeti için 1 su bardağı tozşekerle, suyu kaynatın. Şerbet soğuyunca, fırından aldığınız tatlının üzerine dökün. Başka bir kapta çikolatayı sütle birlikte benmari usulüyle eritin. Sosu tatlının üzerine gezdirip, 4 saat dinlendirin. Fıstık serperek servis yapın.
8-10 kişilik
MALZEMELER * 3 adet yumurta * 3 kahve fincanı tozşeker * 3 kahve fincanı un * 3 kahve fincanı kakao * 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu * 1 yemek kaşığı kabartma tozu * Fıstık Şerbet için: * 1 bardak tozşeker * 1 bardak su Sosu için: * 100 gr. bitter çikolata * 1 kahve fincanı süt
Enginar salatası Enginarlı limonlu suda haşlayın, iri iri doğrayın. Doğranmış taze soğan, salatalık, patates ve havucu ekleyin. Dereotunu, maydanozu ve göbek marulu ince ince doğrayıp, ilave edin. Mısırı ekleyerek, tüm malzemeleri harmanlayın. Başka bir kapta zeytinyağı, sirke, hardal, tuz ve limon suyunu karıştırın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine dökerek servis yapın.
4 kişilik
MALZEMELER * 2 adet temizlenmiş enginar * 1/2 demet taze soğan * 1 adet salatalık * 1 adet havuç * 1 adet haşlanmış patates * 1/2 demet dereotu * 1/2 demet maydanoz * 1/2 göbek marul * 1 bardak haşlanmış mısır Sosu için: * 1 kahve fincanı zeytinyağı * 2 yemek kaşığı elma sirkesi * 1/2 çay kaşığı hardal * Limon suyu, tuz
Enginar sarması Enginarları temizleyip limonla ovduktan sonra suda bekletin. Küçük küçük doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Pirinci ilave edin. Kısık ateşte 5 dakika kavurun. 1 bardak su ilave ettikten sonra üzerine kuş üzümü, kavrulmuş dolmalık fıstık, şeker ve tuz koyun. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Dolma baharı, nane, rezene ve ince doğranmış dereotunu katın. Karıştırıp, ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Asma yaprağını sıcak suda bekletip, suyunu sıkın. Geniş bir tabağa 4 adet asma yaprağını yayın. Üzerine enginarları oturtun. Enginarların ortasına 2 çorba kaşığı dolma harcından koyun. Yaprakla bohça gibi etrafını sarın ve iplikle bağlayın. Diğer enginarları da aynı şekilde bağlayın. Tencerenin dibine piyazlık doğranmış soğanı, halka biçiminde doğranmış havucu ve karanfilleri yerleştirin. Üzerine sarmaları koyun. Üzerini geçecek kadar su, zeytinyağı ve limon suyu ekleyin. Kısık ateşte 30 dakika pişirin.
4 kişilik
MALZEMELER
* 4 adet enginar * 250 gr. asma yaprağı * 1 adet limon * 2 adet soğan * 1 kahve fincanı zeytinyağı * 1 adet kesme şeker * 1 bardak pirinç * 1 bardak su * 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık * 1 yemek kaşığı kuş üzümü * 1 yemek kaşığı dolma baharı * 5 adet karanfil * 1/2 demet dereotu * Nane ve rezene * 1 adet havuç *2 adet piyazlık doğranmış soğan *1 limon suyu * 2 yemek kaşığı zeytinyağı * Tuz
|