kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin

Elbasan tava
MALZEMELER

* 1 kg. kemiksiz koyun eti
* 1 kg. yoğurt
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı un
* 2 adet soğan
* 2 adet yumurta
* 1/2 limon suyu
* Tuz, karabiber
KOYUN etlerini ceviz büyüklüğünde doğradıktan sonra haşlayın. Etleri iyice süzün ve fırın tepsisine koyun. Etlerin üzerine tuz ve karabiberi ekleyin. Yoğurdun içine yumurtaları, un ve tuzu ilave ederek, çırpın. Etlerin üzerine karışımı dökün. Küçük parçalar haline getirdiğiniz tereyağları karışımın üzerine koyun. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Hindistan tatlısı
MALZEMELER

* 1 bardak irmik
* 125 gr. margarin
* 3 bardak süt
* 1 bardak tozşeker
* 500 gr. havuç
* 1 kase krem şanti
* Taze mevsim meyvesi
İRMİĞİ margarin ile kısık ateşte 20 dakika kavurun. 3 bardak süt ve 1 bardak şekeri koyup, karıştırın. Boza kıvamına geldiğine ateşten alın. Islatılmış bir cam tepsiye dökün. Başka bir tencerede rendelenmiş havuçları, 1 bardak tozşekerle yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuyunca içine ceviz ekleyin. İrmiğin üzerine bu karışımı dökün. En üste 1 kase krem şantiyi yayıp, bir gece buzdolabında bekletin. Küçük doğranmış mevsim meyveleri ile süsleyerek servis yapın.

Zeytinyağlı bakla
MALZEMELER

* 1 kg. bakla (taze)
* 4 su bardağı su
* 2 çorba kaşığı un
* 1/4 adet limon
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 adet büyük boy soğan (enden halka doğranmış)
* 10 diş sarmısak
* 10 dal dereotu (ince kıyılmış, sapları ayrılmış)
* 1/4 adet limon (çok ince kıyılmış)
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1 su bardağı zeytinyağı (3 çorba kaşığını ayırın)
* 1/2 su bardağı su (kaynar)
* Tuz
SUYA un ve sıkılmış limonu kabuğu ile atıp, karıştırın. Baklaları ayıklarken bu suya atın. Arada karıştırın. Tencerenin dibine soğanın ve sarmısağın yarısını, dereotunun kalın saplarını yerleştirin. Üzerine iki sıra bakla sıralayın. Kalan soğan, sarmısak, limon, şeker ve tuzu serpin. Zeytinyağı ve kaynar suyu üzerine gezdirin, tabak ile üzerlerini bastırıp, tencerenin kapağını kapatın. Hızlı ateşte 10 dakika kaynatıp, ateşi hafifletin ve baklalar yumuşayana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirin. Üzerine 3-4 çorba kaşığı ayırdığınız zeytinyağını döküp, dereotu yapraklarını serpin ve sarmısaklı yoğurt ile servis yapın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Doşa   / 28-04-2006
 Lezzet Güneşi   / 26-04-2006
 Kekikli börek   / 25-04-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 24-04-2006
 Lezzet Güneşi   / 22-04-2006
 Kolay sufle   / 21-04-2006
 Ton balıklı ekmekler   / 19-04-2006
 Kuru fasulye köftesi   / 18-04-2006
 Lezzet Güneşi   / 17-04-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 16-04-2006
AYŞE ÖZYILMAZEL
Çıtırlar konseri bastı
'Koş, koş... Geç...
HAKAN & UTKU
Centilmen FB-GS diyalogları
- Abicim valla kutlarım...
AYŞE TÜTER
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Elbasan...
Talasemi beş yıl sonra Türkiye'den silinecek
Talasemi beş yıl sonra Türkiye'den silinecek
Ülkemizde şu an 4 bin 500 talasemi hastası var. Genellikle kıyı...
Meditasyon tek çıkış yolumdu
Meditasyon tek çıkış yolumdu
Geçen yıl eylül ayında kanser olduğum anlaşıldı. Ameliyat oldum ama...
Hızlı dede!
Hızlı dede!
Geçen hafta ilk torunu Ali Raif'i kucağına alan Akmerkez'in...
Kimse götürmemiş!
Kimse götürmemiş!
İki yıl önce hayata geçirdiği 'Siren Ertan İstanbul'...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.