kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Restoranın assolisti fondü çeşitleri
Gerçek İsviçre yemeği deneyin
Restoranın assolisti fondü çeşitleri

Restoranın assolisti fondü çeşitleri

Menü hala kafe döneminin izlerini taşıyor. Salata, tost, hamburger, makarna çeşitleri restorandan çok kafe menüsünü hatırlatıyor. Doğrusu öncelikle İsviçre spesiyalitelerini arıyorum. Çok da zorlanmadan birer ikişer göze çarpıyor bu özel yemekler. Örneğin "rösti..." İsviçreliler bunu "röşti" diye seslendiriyorlar. Haşlanmış patateslerin kalın rendelendikten sonra yağlanmış teflon tavada, karıştırmadan, omlet gibi, alt üst edilerek kızartılmasıyla yapılan bir yemek "röşti". Bu restoranda sade, peynirli ve beykınlı olmak üzere üç çeşidi menüde yer alıyor. Menüdeki bir başka İsviçre spesiyalitesi ise "raclette". Klasik yapım biçiminde, özel raclette peyniri açık ateşte yumuşatılıp yumuşayan tabaka bıçakla tabağa kazınarak aktarılıyor. Bugünse peynir özel kaplarında eritilip servis ediliyor. Menüde gözüme çarpan "Zürcher Geschnetzeltes" adlı yemeği garsona teklemeden sipariş edene herhalde özel ödül veriyor olmalılar. Zürih usulü şarap ve krema ile hazırlanmış bir tür tas kebabı bu. Ancak restoranın assolistleri fondüler kuşkusuz. Peynir, et, tavuk ve çikolata fondü olmak üzere tüm versiyonlarıyla menüde yer alıyor. Et fondüden pek hoşlanmam. Çünkü ortaya getirilen kızgın yağ tenceresi, insanın üzerini yağ kokutur. Çikolata fondü, şu sıralar İstanbul'un birçok kaliteli restoranında yapılıyor. Ancak asıl fondü bence peynir ile yapılanı. Önce peynirin eritileceği kabın dibi bir diş sarımsakla ovuluyor. Sonra bir ya da birkaç İsviçre peynir çeşidi kısık ateşte beyaz şarap, biraz kiraz rakısı, azıcık nişasta ilavesiyle karıştırılarak eritiliyor. Kaynar halde, kabarcıklar çıkarken servis ediliyor.
DİĞER YAŞAM HABERLERİ
 Yatak odası için öneriler
 Beckham'ın 'savaşçı' kimliği
 The Cardigans geliyooor
 Motor tutkunları nefes kesecek
 Moda fotoğrafçıları seksi yorumluyor
 Ünlü ressamlar bu sergide
 Ressamın elinden mücevher tasarımı
 Kızılderililerle tanışıyoruz
 Whitesnake Türkiye'yi fethedecek
 Tavada lezzet var
 İlişki mi yoksa kabus mu?
 İnternette çocuk tacizi
 Tiyatromuz neler gördü neler yaşadı
 Caz eşliğinde yemek keyfi
 Bazı aşklar nefretle başlar
 Çocuklara müjde!
 Rastlantılar ve felaketler
 İlişkiniz sizin elinizde
 Baharı Bebek'te karşılayın
    Yazarlar
    Alışveriş
  » Yaşam
    Ajanda
    Güncel
    Gezi
ATİLLA DORSAY
Sophia Loren, Birand için ne dedi?
Geçen hafta bu...
MEHMET TEZ
İçtiysen içtin, kime ne?
"Sex Pistols'a göre Rock & Roll...
Türk yazar Umar'a Amsterdam'da saldırı
Türk yazar Umar'a Amsterdam'da saldırı
Hollanda'da iki yıl önce öldürülen ünlü yönetmen Theo Van...
Türkülerin solan 'Çiçek'ine veda
Türkülerin solan 'Çiçek'ine veda
Türk Halk Müziği'nin güçlü sesi Ali Ekber Çiçek, sevenleri...
Komandolar Tunceli'de
Tunceli'de önceki akşam PKK'lıların bir jandarma karakoluna...
Tatbikatta TÜBİTAK bombası
Türk Hava Kuvvetleri'nin Konya'da F-16 ve F-4 uçaklarıyla...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.