|
 |
 |
 |
  |
|
Elçinin eşi Müşerref'e perde pilavı yapıyor
Pakistan Devlet Başkanı Müşerref, NTV'de İpek Cem'e Türkiye'ye duyduğu sevgiyi anlattı. Başkan, hasretini Türk Büyükelçiliği'ni ziyaret ederek gideriyor.
Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, NTV'de dün akşam yayınlanan, İpek Cem'le yaptığı söyleşide terörle mücadelesinden Türkiye hasretine kadar her konuda samimi yanıtlar verdi. Müşerref'le yapılan şöyleşinin bazı bölümleri şöyle:
* Türkiye'yle bağınızı devam ettirmek için zaman bulabiliyor musunuz? Çok sayıda Türk dostum var. Bir süre önce yeğenim, Ayşe adında bir Türk'le evlendi. Çok hoş bir insan. Türk Büyükelçiyle de sürekli görüşüyorum. Kendisi çok yakın dostumdur. Hanımefendi'nin yaptığı yemeklere bayılıyorum. Özellikle
perde pilavını çok seviyorum. Türk yetkililer sürekli olarak ziyaretime geliyor. Türkiye'ye yaptığım ziyaretler ve kabul ettiğim Türk yetkililer, diğer bütün ülkelerden çok daha fazla.
* Türkiye'yle ilişkilerde yaşanan gelişmeleri değerlendirir misiniz? Çok iyi, muhteşem. İnsanlar birbirini seviyor. Dolayısıyla ilişki, hükümetleri ve liderleri aşıyor. Ancak bu ilişki, ekonomik ve ticari ilişkilere yansımıyordu. Her iki ülke de büyük bir orduya sahip. Savunma alanında yapılacak işbirliğinden her iki ülke de kazançlı çıkacaktır.
* Pakistan terörle mücadelede ne kadar ilerleme kaydetti? Terör ve köktendinciliği iki ayrı konu olarak ele alıp buna göre strateji belirleyen ilk ülkeyiz. El-Kaide'yi büyük ölçüde şehirlerimizden temizledik. Şu anda El-Kaide'den Taliban'a doğru bir geçiş yaşanıyor. Talibanlar din konusunda abartılı görüşlere sahip, sabit fikirli insanlar. Dolayısıyla bu konuya farklı şekillerde yaklaşıyoruz.
* Sizce Usame Bin Ladin hâlâ hayatta ve Pakistan sınırları içinde faaliyet gösteriyor diyebilir miyiz? Usame Bin Ladin'in hâlâ hayatta olup olmadığından emin değilim. Zahiri hayatta, Molla Ömer hayatta ancak Usame Bin Ladin konusunda emin değilim. Bir dönem artık hayatta olmadığına emindik. Ama şu anda aynı şeyi söyleyemiyorum. Yerlerine gelince, Molla Ömer kesinlikle Afganistan'da. Zahiri ve Usame Bin Ladin muhtemelen sınır bölgesinde bir yerdeler.
* Afganistan'la Pakistan arasındaki işbirliğinin düzeyi nedir? Amerikan güçleri ve ISAF'la aramızda tam bir işbirliği var. NATO da devrede. Afgan güçleri ise şu anda kurulum aşamasında ve onlarla ilişki kurmaya çalışıyoruz. Yine de aramızda ciddi bir işbirliği olduğunu söyleyebilirim. Ancak Afganistan'ın, Taliban ve El-Kaide'ye destek olduğumuz yönündeki suçlamaları hiç hoşumuza gitmedi. Bütün bu suçlamaların arkasında, Afganistan'da faaliyet gösteren Pakistan karşıtı çevreler var.
|
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|