| | 'Şimdiki müşteri tahsilli' Refik Meyhanesi'nin sahibi Refik Aslan, 68 yıldır bu işin içinde. Mekanında buluşup Beyoğlu'nun dünü ve bugününe kısa bir yolculuk yaptık. - Refik Bey; İstanbul'un en kıdemli meyhanecilerindensiniz. Bu meslekte neredeyse 70 yıla yakın bir süre geçirmişsiniz.. - Eskiden ufak Rum...devamı |
|
| | Bize ait domates bile kalmadı İstanbul'un belki de en görkemli manavı, Arnavutköy'de; Kolay Manav... Ülkenin çeşitli bölgelerinde üretim de yapan firmanın sahibi İsmet Kolay ile arı kovanı gibi çalışan dükkanın küçük ofisinde oturup sohbet ettik. - İsmet Bey, Çikita muzların Türkiye'ye ilk kez girdiği günleri...devamı |
|
| | Organik tarım doğayı koruyor Türkiye'nin en büyük organik gıda zinciri City Farm'ın Genel Müdürü Sinan Bilgin ile firmanın Etiler'deki mağazasında doğal ürünleri tüm boyutlarıyla konuştuk. Organik gıda nedir, bunun tanımını öğrenelim ki okurlarımız sohbetimizi daha iyi takip edebilsinler. - Çok...devamı |
|
| | Baklavanın mutlulukla bir ilişkisi olmalı Beş kuşak baklavacı bir ailenin üyesi Nadir Güllü. Karaköy Güllüoğlu firmasının her şeyi. Baklavacılar Derneği onursal başkanı. Karaköy'deki fabrikada buluşup sohbet ettik. - Nadir Bey, ne kadar tok olursanız olun, önünüze baklava getirilse, midedeki bütün yemekler açılıp baklavaya yol...devamı |
|
| | Tohumun kontrolü çok zor Yavuz Batur önde gelen tohum ithalatçı ve ihracatçı isimlerden... Tohumcular Birliği eski başkanı. Onunla tohumlar arasında bir sohbet yaptık. - Pek çok bitkinin ana vatanı Anadolu. Hal böyleyken biz niye tohumda dışarıya bağlı ülke haline geldik? - Nedeni çok basit; bizim bu...devamı |
|
| | Türk mutfağının kendine özgü bir kokusu olmalı Sevim Gökyıldız profesyonel yöneticilik yaşamına paralel olarak, Mutfak Dostları Derneği'nin yönetim kurulu üyesi. Akdeniz Mutfakları Konservatuvarı projesinin Türkiye'ye gelmesinde de yine Gökyıldız'ın emeği büyük. Onunla Taksim'deki Sofra London Restaurant'ta konuştuk. - Sevim Hanım,...devamı |
|
| | Aşçılıkta kepçe kazan dönemi kapanıyor Semih Orcan Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane Sanayicileri ve İşadamları Derneği TUSİD'in Başkanı, beyaz eşya üreticilerinden Electrolux'un Türkiye Genel Müdürü... Pangaltı'da yeni açılan Ramada Oteli'ndeki Pancaldi Restaurant'ta buluşup modern yemek pişirme teknolojisini konuştuk. * Semih...devamı |
|
| | Bursa'nın iskenderine hamsili yorum Karadeniz mutfağıyla Güneydoğu mutfağını buluşturan Laz Dürümcü hamsi dürümden sonra hamsi iskendere de imza attı. Laz Dürümcü, mönüsünü ilginç tatlarla renklendirmeye devam ediyor. Daha önce hamsi dürümüyle şaşırtan Laz Dürümcü şimdi de hamsi iskenderle müdavimlerinin karşısına çıkıyor.devamı |
|
| | Şarap dolabında ayran satılmaz Mehmet Yalçın şarap ve viski hakkında kitapları olan yıllardır bu konuda yazılar yazan uzman bir gazeteci. Yalçın ile İstanbul'un en zengin şarap kavına sahip Ulus'taki Sunset Restoran'da buluşup şarap dünyasında gezindik. * Yemekten önce, yemekten sonra ve sadece yemekte içilmesi...devamı |
|