kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Toprak Temiz Olmalı
Organik tarım doğayı koruyor
Toprak Temiz Olmalı
Med-cezir De Etkiliyor
Tarım Bakanlığı Pulu Var

Toprak Temiz Olmalı


- Organik üretime geçmek istendiği zaman bu iş kolay olmuyor, doğa önce organik üretimi yadırgıyormuş. - Daha önceden orada tarım yapıldıysa, toprak kirleniyor; temizlenmesi zaman alıyor. Çok kirli topraklarda organik üretim yapılamıyor. Toprak eski haline gelebilecek durumdaysa bir geçiş süreci geçiriyor. Verimliliğin istenen düzeye gelmesi zaman alıyor. Kendisinden sürekli bir şeyler alınmış fakat bir şey verilmemiş bir toprağın verimi önce çok düşük oluyor. Belli bir süreçten sonra verim artıyor. - Organik üretimle uğraşan kaç kişi var? - Şu anda 60 milyon dolarlık organik ürün ihracatından söz ediliyor; organik tarımla uğraşan 18 bin 500 işletme var. İş büyüyor ama bu rakam 18 bin 500 işletme için çok düşük. Bunların içinde toplayan, temizleyen, paketleyen işletmeler de var. Esaslı bir sektör haline geldi ama şimdilik cirosu çok ufak. - Organik ürünlerin tümü paketli olarak satılmıyor. Mesela portakallar var, elma var, armutlar var. Açık ürünler; bunların sertifika- sını nasıl takip edebilirim? - Biz organik gıda mağazası olduğumuz için bu ürünleri kontrol altında tutabiliyoruz; kendi mağazamız ama bunlar marketlerde satıldığı zaman paketlenmiş olarak satılıyor ve üzerlerinde etiketleri oluyor. Müşterimiz sorarsa bütün sertifikaları fatura bazında gösterebilecek altyapıya sahibiz.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Bize ait domates bile kalmadı
 Baklavanın mutlulukla bir ilişkisi olmalı
 Tohumun kontrolü çok zor
 Türk mutfağının kendine özgü bir kokusu olmalı
 Aşçılıkta kepçe kazan dönemi kapanıyor
 Bursa'nın iskenderine hamsili yorum
 Şarap dolabında ayran satılmaz
 Kuru gıda sektörünün yüzde 80'i kayıt dışı
 Sofranıza renk gelsin rakı sohbetiniz renklensin
 Pub'da içilen bira eve de girmeli
 Rakının mezesi sohbettir
 Günde 7 milyon kişi dışarda yiyor
 Zeytinyağı bu topraklara doğanın bir armağanı
 Çayın önce uzmanı sonra tutkunu oldu
 60 yıldır iyi etin peşinde
 En leziz rakı mezeleri
 Rakının suyla beraberliği evlilik gibidir
 Nerede o eski yılbaşı baloları
 Menü lokantanın aynasıdır
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
Aksesuar tasarladılar kazandılar
Aksesuar tasarladılar kazandılar
Yetenekli isimlerin mobilya aksesuar sektörüne kazandırılması için...
iPod'a rehber programı yükle şehri istediğin gibi gez dolaş
iPod'a rehber programı yükle şehri istediğin gibi gez dolaş
Tur rehberleri eşliğinde gezmek tarihe karışıyor. iPod'a yüklenen...
Gündüz antrenmanda akşam evde beraberler
Eczacıbaşı antrenörleri tarafından keşfedilen genç...
Beynin elektrik akımı bozuk
Çarpma, darbe sonucu beyinde oluşan bozuklukların tedavisinde...
Hülya Uçansu veda ediyor
İstanbul Film Festivali Yönetmeni Hülya Uçansu görevinden ayrılıyor. 25 yıllık...
Buzullar eriyor gır gıra devam
2002 yılının sempatik filmi "Buz Devri" ne bir kardeş geliyor. Milyonlarca yıl...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.